Det er en dessert fra midtøsten og andre land.Vi kalle det Znood(arm) el sit (kvinne),retten er ganske gammelt i arabiske land og det er veldig kjent der.

Enkelt og godt ,børek ,crem og sirup.

 

Ingredienser:

1 yufka ,borek

75g smør (jeg brukt blandingen av smør og ghee)kanskje du trenger mer.Smør skal være smeltet

For å lime:bland sammen 2ss hvetemel og vann,eller bruk pisket egg

For krem:

5dl melk

3dl fløte

1 1/2dl maizena

1 1/2dl sukker

1/4ts kardemomme

1ts eddik

1ts rose vann

1ts bolmst vann,kan sløyfes

For sirup:

2 1/2dl vann

2dl sukker

1ss honning

1ts sitron saft

1ts rose vann

1 kanelstang

For sirup: i en kjele ha vann,sukker og honning,kok opp tilsett  kanelstang og la den små koke i 5 minutter ,tilsett rosevann og sitronsaft ,la den små koke i 4 minutter til.Ta ut kanelstang.

Legg til side.

For krem: I en kjele balnd sammen alle ingrediensene ,rør alt sammen ,kok opp og la den små koke i 15-20 minutter mens du røre inn av og til.

Til du får en tykk krem.

Legg den i en skål og avkjøl 

Legges i kjøleskapet minst 1 time.

Sånn ser ut brek yufka,du kan kjøpe den i utlandsk butikk eller i Eurocash.

Delles til 2 .Pakke den i to fuktige kjøkkenhåndkler(ellers blir tørr)

Pensle en form med litt smør .

Ta 2 ark av yufka,og pensle med litt smør.

Ha i 1ss krem.Du ser i bildene hvordan jeg brettet den men du kan pakke kremen inn som du vil.

Pensle med hvetemel og vann.

Legges i formen og hell over smøret.

Stekes i ovnen ved 200c i 15-20 minutter.

Ta den ut og hell over kaldt sirup.

De skal være lys brune.

Ha over nøtter .

Disse er kjempe gode og du vil bare spise mer og mer 😀

Fb Alibabasmat

#arabisk #Irakisk #yufka #burek #søt #sirup