Pide brød lages mye i Tyrkia og spesialt i Ramadan (islames fastemåned) og derfor det heter Ramadan Pide.Det er tykk og luftig og ikke minst god,kan spises med hva som helst gryte ,shawerma,hummus,,osv eller bare brødet .

Enkelt å lage men trenger litt tid for  å heve.

 

Ingredienser:2 pide

550g hvetemel

3 1/2dl melk,lunket

1/2dl melk,lunket

8g tørrgjær

1ts sukker

1 1/2ts salt

Olivenolje

 

For pensling:(piskes sammen)

1 eggeplommet

1/2dl melk

Nigellafrø,seasamfrø

I en liten skål blande sammen 1/2dl melk ,sukker og tørrgjær(rør godt slik at gjæren er oppløst),la den står 10 minutter under kjøkkenhåndkle.

 

I en stor bolle sil mel og salt.

Tilsett gjærblandingen i bollen,bland alt sammen.

Og tilsett melk mens du elte,jeg brukt hendene mine ,du kan bruke kjøkkenmaskin.

Legg deigen på kjøkkenbenken med litt mel under og elt i 8 minutter.

Smør bollen med litt olje og legg deigen i så ha litt olje over deigen.Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve 1 time til 1 1/2 time ,til dobblte av sin størrelse.

Etter heving tid ,legg deigen på lett melt kjøkkenhåndkle og press den over med håndene  for å bli kvitt luftbobler og del deigen til to .Elt og gi en ball form til hver.

Dekk bollene med et fuktig kjøkkenhåndkle,la den stå 15 minutter.

 

Ta en bolle og kjevle i runde form men ikke kjvle for tynn ,bare litt .Sett brødet i stekebrett medbakepapiret under.Dypp fingrene dine i pensling blandingen og lager du firekanter som du ser på bildet.

Dekk med et fuktig  kjøkkenhåndkle og la den heves 30 minutter.

Varm ovnen ved 225g

 

Lag firkanter en gang til i brødet,og pensle med melk,egg blandingen.Strø over nigellafrø og sesamfrø.

Sett brødet midt i ovnen i 10 minutter(etter 5 minutter kast over brødet litt vann ,bruk vannflaske ) til den får lys gyllen farget.

Sett brødet på rist ,avskjøl og pakke brødet i et rent kjøkkenhåndkle.

Kan fryses,og tynes på kjøkkenbenken så varmes litt i ovnen.

Vi spist brødet ved siden bulgur,tyrkisk kebab krydde og yoghurt,mmm det var kjempe godt 😉

Her

Facebook Her

#brød #pide #tyrkisk #ramadan #nigellafrø #hjemmelaget