Makaroni med yoghurt,kjøttdeig og tomatsaus kjempe god ,en tyrkisk rett som ligner på Manti (Tyrkisk ravioli).Tar noen minutter å lage ,god og er spennende med annerledes smak enn den vanlig makaroni med kjøttdeig og tomatsaus 🙂
Ingredienser:4 personer
7dl Makaroni,kokt i 3 liter vann med salt ca 2-3 minutter.kokes etter hva det står på pakke
3ss olje
500g Kjøttdeig
1 løk,revet
1ts pepper
1ts salt
Yoghurtsaus:
500g tyrkisk yoghurt
1dl vann
4 hvitløksfedd,presset
1ts italiansk krydder,eller tørkede urter
Salt og pepper
Tomatsaus:
50g smør
5ss tomatpurre
2dl vann
1 chiliflak,knust eller litt chilipulver
1ts sukker
Salt og pepper
For pynt:mint eller persille,chiliflak og sumac(en syrlig krydder)
I en bolle ha kjøttet,løk ,salt og pepper
Kna alt sammen.
Stek kjøttet i stekepanne i noen minutter.Legg til side.
Yoghurtsaus.ha yoghurt med vann,hvitløk,italiansk krydder,salt og pepper i en bolle.
Pisk alt godt sammen.Legg til side.
Tomatsaus,ha smøre i en stekepanne over middels varme,smelt smøret og tilsett tomatpurre,fres i 1-2 minutter.
Tilsett vann ,chili,sukker,salt og pepper.La den små koke i 4-5 minutter.
Når du har kokt makaroni ,ha biter av smør i og bland .
For servering,først legger du makaroni,så yoghurt, kjøttdeigen,tomatsaus og hakkede urter på toppen,chiliflak og (sumac om du har hjemme ,kan sløyfes)
Eller du kan legge alt i en stor form og blande så servere.Kan servere med brød og salat
Det var kjempe god 🙂
Facebook side Her
#makaroni #yoghurt #tomatsaus #tyrkisk
Med yoghurtsaus? Det var noe nytt, men hørtes faktisk litt godt ut. Ønsker deg en fin dag videre!
Pernille: Ja det høres litt rart ut her i Norge men det brukes til pasta i Tyrkia og midtøsten 🙂 og det er godt.Ha en riktig god dag 🙂
Kanskje jeg får prøve og lage det en gang 🙂
Pernille: Håper at det kommer å faller i smak 🙂
Hei! jeg kom over bloggen din! Mye godt her!!
Er gravid og får plutselig lyst på mat som ikke finnes i Norge!! leter etter to matretter som ble spist mye da jeg bodde i Libanon som barn 🙂 Den ene er noe i melk, bil leban, fylt med kjøtt/ris i en eller annen form for deig, den andre er squash fylt med ris og kjøtt, så godt!! vet du kansje hva de heter? eventuelt har du laget det før? 😀
Rikke: Hei, jeg tror du mener kibbeh bil lebneh som lages av fylte bulgurdeig med kjøttdeig så kokt i yoghurtsaus.Og den andre er kousa mehshi squash fylt med ris og kjøttdeig så kokt i tomatsaus.Jeg har lagt kibbeh av bulgur http://alibabasmat.blogg.no/1441024167_syrisk_kibbehbulgur_o.html
Ris http://alibabasmat.blogg.no/1415185330_crispy_kubbahfylt_ris.html
Potet http://alibabasmat.blogg.no/1426587903_fritert_fylte_potetbo.html
Har lagt fylte squash med andre grønnsaker http://alibabasmat.blogg.no/1456217022_klrulettet_fylte_pote.html
Yoghurt saus det er bare 500g yoghurt,3-4ss maizena blandt med 1 1/2dl vann ,bland alt sammen så små koke noen minutttermens du røre ,så steker du litt hvitløk i olje og ha over .finhakket persille,salt og pepper .Kona mi var gravid før og vet hvordan det er når en gravid har lyst på noe mat 😀 lykke til videre og følg meg gjerne på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts , kommer å lage retter fra Libanon 🙂