Det er en slags tyrkisk kofte og det finnes mange kofte retter .Det var kjempe god og ikke minst enkel som alle kan lage .
Kjøttdeigen helst er blandingen av okse og lam men det kan godt bruker bare kjøttdeig fra okse .Og du kan lage de små eller litt større.
Ingredienser:
750g kjøttdeig
75g brødrester
1ts semulegryn
1ts natron
1 egg
1 liten løk,finhakket
1 fedd hvitløk,finhakket
1ts malt svart pepper
1ts malt paprika
1/2ts chili pulver
1/2ss spisskummen
1/2ss salt
For pensle:(bland alt sammen)
1ss smør,smeltet
1ts tomatpurre
1/ts paprika eller chili
1ss vann(jeg presset væske fra løken)
Ha brødrester,løk,hvitløk,spisskummen ,salt og kna alt sammen med hendene.
Tilsett kjøttdeig og elt i 10 minutter (fukt hendene dine i iskalt vann)
Tilsett pepper ,paprika,chili og natron,legg hendene dine igjen i iskaldt vann for å elte kjøttdeigen.
Tilsett semulegryn og egg,elt videre.
Til du får en myk konsistens kjøttdeig.La den står i kjøleskapet minst halv time.
Form kjøttdeigen i litt lange og tynne kofte med hendene ,eller bruk sprøytepose.
Varm ovnen ved 180c
Varm en grillpanne på middels varme og brun kofte på begge sidene.
Legg alle over en rist og legges i ovnen.
Etter 5 minutter ,pensle alle med blandingen.stek videre i 10 minutter til så snu alle og pensle igjen.
Stek i 10 minutter til.Eller til kjøttet er gjennom stekt.
Serveres med grillet paprika ,dressing,ris eller brød.Finner du mange oppsikrifter i bloggen min.
Ha dere en fin kveld 🙂
Fb Her
#Kofte #kebab #tyrkisk #kjøttdeig