Hvis du var i tyrkia så jeg tror du har spist kanskje Testi kebap som består av kjøtt og grønnsaker og lages i leirkrukke med deigen på toppen.Så når du får servert retten de knuser krukket og da kommer den deilig kebab med grønnsakene.

Har jeg lagt testi kebab men har ikke leirgtyte eller krukke ,så jeg brukt en vanlig ovn form ,men du kan gjerne bruke leir gryte om du har .

Serveres med lavas eller pide som du finner i bloggen min under brød kategori.

Jeg har lagt bulgur også som tilbehør og det smakte kjempe godt .

 

Ingredienser:4-5 personer

800g oksekjøtt(du kan bruke lamme kjøtt ),i små biter

3 tomater ,i terninger

4 hvitløksfedd,renset og delt til to hver en

4 løk,hakket.(du kan bruke sjalottløk ca 20 hel i stede for)

1 stor paprika ,hakket

50g smør,i biter

2-3ss tomatpure

2ss olje

1ts timian

1ts spisskummen

1ts svartpepper

1ts paprika

3 laurbærblad

1 1/2ts salt

For deigen :ca 2dl hvetemel,1dl vann (balnd alt sammen til du får en myk deig)

 

Ha kjøttet i formen først.

Sån resten av ingrediensene og blande godt ,ha over smør biter og blande sammen.

Ha på lokk og ha deigen rundt lokken og formen,slik at dampen slipper ikke ut.

Steket  i ovenen ved 170g i 3-4 timer .

 

Kjøttet var så mørt og kjempe godt ,smak til med salt og pepper.

 

 

For bulgur:

3dl bulgur,vaskes godt

5dl kokende vann 

2 middels løk,finnhakket

3hvitlksfedd,finnhakket

1 stor tomat

1 kyllingbuljong,i terninger

1ss olje og smør

1ss tomatpure

1/2ts salt

 

I en kjele var olje og smør,tilsett løken til det er blank og myk ,tilsett hvitløken og stek i 1 minutt.

Tilsett hakkede tomatene(jeg har glem det ) og surre i 2 minutter.

Tilsett tomatpurre,kyllingbuljong og surre i 2-3 minutter.

Tilsett bulgur og surre litt .

Så kokende  vann med salt.kok opp ,ha på lokk og la den små koke til alt vannet har forsvunnet ca 25 minutter.

Her ser du bulger er klar 🙂

Hver Ramadan pide brød og yoghurt ved siden av maten 

Håper at dere kommer å like denne retten 😉

 Ha dere en god dag 🙂

Facebook side Her

#kebab #testi #tyrkisk #bulgur #kjøtt #hjemmelaget