Izgara kofte er grillet kjøttkaker som lages i tyrkia ,det finnes mange slags kofta der og i midtøsten .Disse er kjempe gode og saftige .

Kjøttdeigen du kan bruke bare okse kjøtt som innholder litt fett da får kjøttkakene mer smak og de blir saftige ,eller blandingen av oksekjøttdeig og litt lammekjøttdeig.

Ingredienser: 4 personer

650g kjøttdeig

50g strøbrød

25g fersk persille,finhakket

1 løk,finrevet

1 1/2ts timian

1ts spisskummen

1ts svart pepper

1 liten chiliflak,most

1ts salt

1 egg

 

I en bolle ha kjøttdeigen så tilsett strøbrød ,rør raskt

Tilsett løken og persille

Krydder 

Egg og salt rør alt sammen godt men ikke kna så mye.

Dekk deigen å la den står halv time.

 

Form en 14 kjøttkaker med hendene(fukt hendene med litt vann) og klem disse med fingerne

Du kan lage midere eller flatere kjøttkaker .

Varm en grillpanne med litt olje på middels varme og stek kjøttkakene på begge sidene.

Til de er gjennomstekt .Du kan grille chili ,paprika ,løk og tomater i samme panne.

Eller kan grilles kofta raskt og legges i smurt form med litt smør på toppen og stekes i forvarmt ovnen ved 225 under grillvarme ca i ca 15-20 minutter ,snu kjøttkakene av og til.

Serveres med ris ,bulgur ,salt,tzatziki(finner du oppsikrifter i bloggen min )og ajvar .

Facebook side Her

#kofta #kjøttkaker #tyrkisk #grille #kjøtt