Jeg har to tyrkisk brød fra før ,lavas brød Her og Tyrkisk Ramadan Pide (tykk brød) Her ,her jeg brukt samme oppskrift til ramadan pide brød men jeg kjevle deigen veldig tynn og det ble utrolig god ,så pensle brødet med litt smør som gir god smak og holder brødet myk.
For elting du kan se på tyrkisk ramadan pide linken om du vil se mer bilder.Jeg tenkt at det trenges ikke mange bilder her siden jeg lagde som oppskrift fra før.
Ønsker dere en fin dag 🙂
Oppskriften til 6 store brød
Deigen :
550g hvetemel
3 1/2dl melk,lunkent
1/2dl melk,lunkent
8g tørrgjær
1ts sukker
1 1/2ts salt
1ss olivenolje
For pensling:(piskes sammen)
1 eggeplommet
1/2dl melk
Smeltet smør
I en liten skål blande sammen 1/2dl melk ,sukker og tørrgjær(rør godt slik at gjæren er oppløst),la den står 10 minutter under kjøkkenhåndkle.
I en stor bolle sil mel og salt sammen.Tilsett gjærblandingen i bollen,bland alt sammen.Og tilsett melk mens du elte,jeg brukt hendene mine ,du kan bruke kjøkkenmaskin.Elt i 8-10 minutter ,smør bollen med litt olivenolje og legg deigen i så ha litt olivenolje over deigen.Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve 1 time til 1 1/2 time ,til dobblte av sin størrelse.
Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel og press ned så del til 6 boller.dekk med kjøkkenhåndkle og la den hvile 15 minutter.
Varm ovnen på høyste varme med pizzastål(pizzastål kan kjøpes Her )eller stekebrett midt i ovnen.
Ha litt mel under og over en bolle og kjevle til tynn brød .Legg brødet over pizzaspade med litt mel under brødet og pensle brødet med egg og melk blandingen.legg over pizzastål eller stekebrett.
Stek i 3-5 minutter(bruk over grillfunksjon om stekebrett /pizzastål er veldig varm,under og over varme om det er ikke det) ,til den bloser seg opp og får litt gylden farget på toppen.Ta brødet og pensle med litt smør.Dekk med kjøkkenhåndkle til servering ,eller legg brød etterpå i en pose.
Brødet var myk og kjempe god 🙂
Serveres med ved siden mat som gryte eller suppe eller du kan fylle med kebabkjøtt og andre retter.
Kan fryses ned .
Facebook side Her
#brød #tyrkisk
Elsker disse brødene. Har laget noe som ligner på grillen tidligere i år. Men ikke det samme. Hver gang vi spiser på tyrkisk restaurant her så går det med en ekstra porsjon slike brød
Olav: Det finnes forskjellige typer av brødet i tyrkia ,noen pensle brødet med yoghurt i lavas oppskrift og noen bruke egg med melk i stede for yoghurt men alle er gode 🙂
Elsker disse brødene. Har laget noe som ligner på grillen tidligere i år. Men ikke det samme. Hver gang vi spiser på tyrkisk restaurant her så går det med en ekstra porsjon slike brød
Olav: Det finnes forskjellige typer av brødet i tyrkia ,noen pensle brødet med yoghurt i lavas oppskrift og noen bruke egg med melk i stede for yoghurt men alle er gode 🙂
Hei! Jeg kom over bloggen din i jakten på kebabsaus i går, og har tillatt meg å bruke og sitere noen av dine oppskrifter. Jeg har klikket meg igjennom oppskriftene dine, og det blir nok ikke det siste jeg lager. Flotte trinn for trinn oppskrifter, og mange spennende smaker. Tusen takk! http://tujanka.blogg.no/1475870063_go_go_turkey.html
tujanka: Hei , utrolig hyggelig å lese kommentaren og innleggen din om kebab ,tusen hjertlig takk for det 🙂 har lest din innlegg om kebaben og det var kjempe bra og spennende innlegg 🙂 ønsker deg en fin kveld .
Hei! Jeg kom over bloggen din i jakten på kebabsaus i går, og har tillatt meg å bruke og sitere noen av dine oppskrifter. Jeg har klikket meg igjennom oppskriftene dine, og det blir nok ikke det siste jeg lager. Flotte trinn for trinn oppskrifter, og mange spennende smaker. Tusen takk! http://tujanka.blogg.no/1475870063_go_go_turkey.html
tujanka: Hei , utrolig hyggelig å lese kommentaren og innleggen din om kebab ,tusen hjertlig takk for det 🙂 har lest din innlegg om kebaben og det var kjempe bra og spennende innlegg 🙂 ønsker deg en fin kveld .