Karniyarik en tyrkisk rett av aubergine som er fylt med kjøttdeigblandingen med tomatsaus og paprika.Helt enkelt men utrolig god .Det er en kjent rett i Tyrkia og vi har noen retter som ligner på det i arabiske land .Prøv den her du kommer å elske auberginer 😀
Ønsker dere en god dag 🙂
Ingredienser: 4 personer
Rapsolje for steking
1kg aubergine 3-4 store,helst litt lange
Fyll:
3ss olivenolje
1 stor løk,finhakket
450g kjøttdeig
1 stor tomat ,uten skall og finhakket
3 hvitløksfedd,finhakket
1ss tomatpurre
1ss ajvar eller paprikapurre,kan sløyfes
2ss fersk persille ,finhakket eller 1ss tørkede
1ts salt,etter smak
1ts pepper,etter smak
Tomatsaus:bland alt sammen i en skål
2ss tomatpurre
3-4dl kokt vann eller 1 boks passerte tomater
1ts timian
Litt salt
Toppes :
1 grønnpaprika ,i skiver eller chili som skjært i midten.
1 tomat i skiver
Først grov skrell auberginene ,skjær med en kniv midt inni aubergine halvveis ikke helt i bunnen.
Legg auberginene i en stor bolle fylt med vann og en klype salt ,la den ligge halv time .Så tørk de godt med kjøkkenhåndkle.Og la vannet renner ut.
I en jernstekepanne ha ca 1/2dl olje og stek auberginene over høy varme 1-3 ,snu ofte til de får farget så skru ned varme til middels ,ha på lokk og stek i 10 -15 minutter ,men snu av og til .Til aubergine blir helt myke.Ta litt mer olje om det trenges.
Legg over kjøkkenpapir og la vannet renner av.
Varm ovnen ved 200c
I en stekepanne ha 3ss oliven olje over middelsvarme,ha i løken og stek til det er blank og myk ,tilsett kjøttdeigen
Og stek til kjøttet er brun.
Tilsett tomat og stek i 1-2 min
Så hvitløken og fres raskt.
Tilsett tomatpurre og ajvar og stek i 2 min.
Ha i persille,salt og pepper ,bland alt sammen .Skru av varmen.
Legg aubergine i en form eller jernstekepanne ,men en gaffel åpner du aubergine og press auberginekjøtt ,så fyller du med kjøttdeigenblandingen.
Legg paprika ,chil om du vil ha litt sterk smak i midten,Hel over tomat saus.
Stel midt i ovnen i 20-30 minutter.
Utrolig godt den vær 😀
Serveres med Vermicelli ris Her og salat
Facebook side Her
#aubergine #Karniyarik #tyrkisk #kjøttdeig
Takk for tips. Jeg er altfor lite flink å bruke aubergine, blir helst til moussaka. Men du viste på en lærerik måte, så dette skal jeg prøve. Jeg bytter bare kjøttdeigen mot annamafarse siden jeg spiser vegetar.
maiken: Bare hyggelig 🙂 du kan lage blandingen av hakkede poteter ,gulrøtter,løk,grønne urter og ferske urter det kommer å bli godt.Takk for en hyggelig kommentar og ha en fin dag 🙂
Hei 😊
Nå står denne retten i ovnen Hos meg. Gleder meg veldig. Det jeg lurer på, skal det være 4 dl vann til tomatsausen? Ser på bilde du la ut, sausen ser mye fyldigere ut og ikke så mye væske? Min rett har nesten druknet og ikke så fyldig ?
Anonym: Hei,fordi jeg brukt 4dl passerade tomater som finnes i sverige og det er ca 4dl men du kan koke den litt eller bruk mindre vann 3dl 🙂
Hei
Gleder meg til denne retten. Men jeg lurer på noe. Skal det være 4 dl vann til tomatsausen. Ser på bilde, virker som din saus er tykkere. Min form står i ovnen nå og der svømmer retten i tomatsaus. Ble veldig tynn saus på 4 dl vann 🙂
Bente Kristiansen: Du kan tilsette litt mer tomatpurre 1-2ss ,det kommer å bli bra sikkert 🙂 Lykke til 🙂
Bente Kristiansen: Jeg lager sausen har på tyrkisk vis vann med tomatpurre og det er ikke tykk. og noen ganger med passerte tomater som er tykk men siden det finnes ikke alltid i Norge så jeg valgt den første måten for å gjør oppskriften lettere for andre 🙂
Hei.
Jeg hadde retten litt lenger i ovnen. Og sausen ble fyldig. Nydelig rett. Den skal lages oftere. Tusen takk 🤗👍
Bente Kristiansen: Så bra 🙂 Takk for tilbakemeldingen.
Har nå laga retten to ganger alt. Nydelig rett. Blitt en favoritt hos oss 🙂
Anonym: Supert 🙂 så fint at det ble favoritt rett hos dere , takk for tilbakemelding og ønsker dere en fin dag 🙂