Det er en deilig tykk pepperoni pizza som ligner på pizza  hut ,og bunnen er veldig godt og sprø.Jeg brukt sterk pepperoni men du får velge din favorritt pepperoni.

Jeg synes at deigen er viktigste i pizza ,og så kommer sausen og ost.Hvis du vil en luftig pizza så ikke bruk kjevle eller kjvlere så mye ,bruk bare hendene dine og form pizza med.Hvis det er litt vanskelig å forme pizza til runde fine så bruk paiform og forme pizza i så ta den ut fra formen.Når du jobbe med pizza på kjøkkenbenken så bruk mye mel men sørg og riste melet fra deigen etter du har fått en liten runde deigen slik de gjør i pizza restaurant.

Ovnen skal være varm før minst en time før du setter pizza inn.Og pizza setein inn om du har. Pizzastein kan kjøpes HER

Hvis vil dere ha en super smarte pizzaspade som som gjør det enkelt å «plukke opp» en pizza fra kjøkkenbenken og overføre til pizzastål eller stein så dere kan kjøpe den Her

 

Ingredienser:1 pizza for 1-2 personer

For deigen:

230g hvetemel

1 1/2dl lunket vann

1ss olivenolje

1ts tørrgjær

1/2ts sukker

1/2ts bakepulver

1/4ts løkpulver

1/4ts hvitløkpulver

1/2ts salt

2ts melkpulver(Som heter Nido ,du kan kjøpe i Erocash eller supermerket i Sverige og i utlandske butikker i Norge.Om du har ikke så bruk 1dl vann og 1/2dl melk)

 

For saus:

1ss olivenolje

1/2dl passerade tomater

1/2dl hakkede tomater eller hermetiske tomater

1ss tomatpure

1 hvitløksfedd,presset

1/2ts balsamicoedikk

1/2ts sukker

1/4ts tørkede persille

1/4ts tørkede basilikum

1/4ts  tørkede oregano

1/4ts  tørkede merian

1/2ts salt,etter smak

1/2ts mix pepper

Litt cayennepepper,om du skal ha en litt sterksaus

 

Pepperoni,i veldig tynne skiver

Mozzarella ost,i skiver

Gulost,revet

 

 

 

Lager  du sausen først , varm en kjele  på middelsvarme og ha i olivenolje ,hvitløk og surre i 1 -2  minutter (ikke bren den )tilsett tomatpurre ,passerade og hakkede tomatter,surre i 2 minutter og tilsett alle resten av ingrediensene og la den små koke i 25 minutter på laveste varme.Legg til side.

 

 

For deigen,I en stor bolle bland sammen 2dl av melet  med vann,olje ,tørrgjær og sukker.Rør alt godt som en vaffelrøre ,dekk bollen med plastfolje,og la den står i 15 minutter.

 

(Har glemt og tar bilder til deigen i kjøkkenmaskin)

Bland sammen alle resten av diegn ingrediensene i en bolle.Ha røre i kjøkkenmaskinen og tilsett blandingen av de tørre ingredinesene litt om gangen mens du kjører maskinen til du får en smidig og myk deig.Elt i 8 minutter.

Ha deigen på kjøkken lett melet benken og elt videre i 3 minutter.

Smør en bolle med litt olivenolje og ha i deigen så smør deigen med litt olivenolje og.Dekk med palstfolje og la den heve i 1 1/2time.

 

Varm ovnen ved 225c 

Etter en og halv time ,ha litt mel på kjøkkenbenken og press digen ned med hendene og form til en bolle ,ha over en kjøkkenhåndkle og la den hvile i 10 minutter.

Ha litt mel på kjøkkenbenken og dypp deigen i melet fra begge sidere og form deien til en liten runde pizza ,rist deigen fra melet godt og form deien til en medium pizza i ca 33 diameter.

Ha pizza over pizzaspaden med litt maismel over (pizzaspaden kan kjøpes Her )

Lagg kanten med hendene slik du ser i bildet og press midt i pizza.

Ha over tomatsausen.Men ikke i kantene.(du trenger ikke å bruke hele tomatsausen på pizza)

Så gulost , mozzzarella  og pepperoni.(ikke bruk mye ost ellers renne det fra pizza i ovnen)

Stekes midt i ovnen i ca 5 -8 minutter.

Sånn ser pizza etter stekingen sprø i kantene og litt lys brun

Og under også .(du skal se under pizza i ovnen om det er ferdig stekt eller ikke for du tar den ut)

 

Strø over tørkede urte ,pizza krydder .Du kan ha pizza saus til side om du vil Her

Pizza var kjempe god og bunnen er veldig luftig og god også 🙂

Dere kan gjerne følge meg på Fb Her

Ha dere en fin dag 🙂

#pizza #pepperoni #ost #tykk #god #tomat #saus #urter #deigen