I dag er det Eid al fitr hos oss muslimer ,etter 30 dager fasting vi pleide å lager ganske mye mat og søte kaker,da kommer familien og venner ,vi besøke hverandre og kose oss.Her jeg feire sammen med koma mi som er norsk og to små jentene mine <3 synd at kona mi måtte jobbe i dag men sånn er det ,ho spist noe av disse warbat i hvertfall 🙂 

Warbat er flere lag av borek (tynne filodeig) som du får kjøpe i utlandsk butikker eller vanlige butikker noen ganger.med krem som passer perfekt til disse som vi kaller ishta .retten lages i syria ,og andre land som tyrkia og hellas på forskjellige måter.Kanskje det er motsatt til den franske millefeuille.

Kremen som der ser er ikke søt fordi vi heller over warbat hvit sirup og da trenger ikke mye sukker i kremen.

Jeg vet at noen kanskje tror disse er veldig søte og svaret er nei ,men har passer søte smak med knasende lager av filodeig.

Eid mubark alle sammen 🙂 

Ingredienser:

1-2 pakke av tyrkisk filodeig yufka (borek)

Semulegrynkrem:

2dl semulegryn

4dl melk

2dl fløte

2ss sukker

1ts rosevann

1ts malt kardemomme

 

200g smør,smeltet

Hvit sirup ,kjøpes eller du kan lage hjemme Her

Malt pistasjnøtter for pynt

 

Først lager du kremen ,ha melk,fløte,sukker og semulegryn i en kjele over middels varme,rør alt sammen.

La den små koke  over svak varme ,mens du røre hele tida med tresleiv i 4-5 til kremen tykner,det går veldig fort.Skru av varme

Tilsett rose vann og kardemomme og rør alt sammen.

Hel kremen i en stor skål .la den står til side og rør noen ganger i kremen.

Avkjøl og legg i kjøleskapet til du lager warbat (borek).

Viktig at du dekker alle borek arkene med kjøkkenhåndkle godt ,da slipper de og blir tørre.

Ha en ark fra borek(yufka) på benken og pensle hele med smør(det gjør ikke noe om arken er sprek )

Legg en ark til og pensle med smør,gjør det samme til du har brukt 10-12 ark.Skjær kantene med kniv eller lignende.

Del til firekanter i 10 cm like.

Ta halv ss med krem som det vises på bildet.

Og brett til trekant,trykk med fingeren på spis delen ,den skal være åpen i sidene.(Du kan ha litt krem som lim i kanten som du trykker på)

Forvarmt ovnen ved 200c.

Ha alle i smurt to eller tre former og pensle alle med smør godt.Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter til de er brune.(hvis det ble stekt under så flytte formen nermere til varmen oppe etter 10 minutter)

Tas fra ovnen og hel over warbat sirup så legg de tilbake i ovnen i 8 minutter (ovnen skal ikke være på)

Ha malt pistasjnøtter over disse ,serveres lunknet eller kalde.

Godt stekt , karamellisert  og ikke for søte.

De ble helt knasende og kjempe gode 🙂

Følg meg på facebook Her

#borek #syrisk #arabisk #eid #mubarek #helligdag