Fritert kibbeh er veldig kjent i Syria og lages mye der.Bulgur er hoved ingredienser og det er alltid nesten kjøttdeig og pinjekjerne inni.
Ble spurt før om jeg skal lage denne og i dag kommer oppsikriften med bilder.
Kibbeh trenger litt jobb og tålmodighet ,det skjer hos noen at de åpner seg under steking og for å unngå det anbefaler dere å fryse kibbeh før steking minst 1 time.
Viktig at du forme diegn til veldig tynne form for å få en god smak.
Ingredienser:
Olje til fritering
For deigen:
500g bulgur
300g kjøtt uten fett
1 stor løk
1ts syv krydder Her
1/2ts pepper
1 1/2ts salt
For fyll:
300g kjøttdeig
1 løk,finhakket
1ts spisskummen
1/2ts paprika
2ss av pinesjerne eller mandler grovhakket,ristet
2ss olje
Salt og pepper
1ss granateplesirup,kan sløyfes
1ss maizena med 1dl vann ,for å forme kibbeh
Vask bulgur og legg den i en bolle og dekk med vann,la den står 1 time.
Kvern kjøttet to ganger.
Sil bulgur og kverne den med løken to ganger
Tilsett krydder og salt og elte godt med hendene.
Tilsett kjøttet og elte videre ,bruk litt vann får å hjelpe deg med elting.
Dekk deigen og legg den i kjøleskapet.
Varm en stekepannet med olje og tilsett løken ,fres til den er blank og myk.Tilsett kjøttdeigen ,krydder og salt.
Stek i noen minutter ,tilsett nøttene og granateplesirup.Smak til med salt og pepper.Legg til side.
Varm oljen i en gryte.
Ta deigen fra kjøleskapet og del til små boller ,bruk blandingen av vann og maizena .
Dyp fingerne i bollen og ha i litt av fyll så lukk diegn med fingerne(du kan se her hvordan Her) Det er ikke lett å ta bilder når jeg grisete på hendene 😀
Legg fylt kibbeh i fryser 1 time.
Stek kibbeh i noen minutter til de er lys brune.
Legg dem på kjøkkenpapir.
Sånn ser ut ,når det ferdig.
Serveres med salat og yoghurt .
Fb Her
#kibbeh #bulgur #hjemmelaget #kjøtt #løk #arabisk #syria
Yummy ♡
Yummy ♡
Åååh nam <3 Er det noe av det samme som tyrkisk köfte? Ligner iallefall veldig mye 😀 Bestemoren min er tyrkisk og pleide å lage slike, men vi kalte det "tyrkiske bomber" for de var så sterke, haha 😀 Må prøve å lage dette en dag, nå er jeg veganer da, men kan vel bare erstatte kjøttet med vegetarisk kjøttdeig! 😀
Åååh nam <3 Er det noe av det samme som tyrkisk köfte? Ligner iallefall veldig mye 😀 Bestemoren min er tyrkisk og pleide å lage slike, men vi kalte det "tyrkiske bomber" for de var så sterke, haha 😀 Må prøve å lage dette en dag, nå er jeg veganer da, men kan vel bare erstatte kjøttet med vegetarisk kjøttdeig! 😀
Rebecca: ja det kalles köfte i tyrkia også kjøttkaker heter det samme.
I tyrkia de lager kjempe sterk mat som jeg husker , man blir varm og svetter som bomber ja 😀
Du kan lage den uten kjøtt selvfølgelig .Bruk grønnsaker fyll i stede for , om du vil ha en bombe köfte så det er bare og bruk mer chili 🙂
Rebecca: ja det kalles köfte i tyrkia også kjøttkaker heter det samme.
I tyrkia de lager kjempe sterk mat som jeg husker , man blir varm og svetter som bomber ja 😀
Du kan lage den uten kjøtt selvfølgelig .Bruk grønnsaker fyll i stede for , om du vil ha en bombe köfte så det er bare og bruk mer chili 🙂