Swar betyr armbånd og el sit er kjerringa ,fordi det ligner på krøllete armbånd til damer.Og det er en slags baklawa type som fylles med pistasjnøtter og toppes med sirup.

Super gode og fine 🙂 

Ingredienser:

1 pakke tyrkisk yufka eller gresk filodeig 
180g smør,smeltet eller ghee 

100-150g pistasjnøtter,malt i en morter eller blender

Sirup :

Hvit sirup: 3dl vann ,3 1/2dl sukker ,2ts sitron saft,1ts rose vann .

I en kjele ha vann ,sukker og sitron saft ,kok opp så la den små koke i 10 minutter.tilsett rose vann og la den små koke 5 minutter til den blir litt tykk .Legg til side,sirupen skal være  i romtemperatur.

Sånn ser ut tyrkisk yufka eller gresk filodeig

Brett filodeigen og skjær med en saks eller kniv til to.

Så til to i midten

Og til fire like firekanter (det gjør ikke noe om du skjærer disse i mindre eller større firekanter)

Viktig at du dekker alltid filodeigen med en fuktig kjøkkenhåndkle hele tiden mens du lager Swar el sit/baklawa for å unngå at den blir tørr og sprekker.

Trenger du en tynne pinne plast ,stål eller fra tre (jeg brukt pinne til ballonger 😀 )

Smør en form .

Tar du to arker fra filodeigen og pensle med smør på men ikke mellom de.Legg pinne 3-4cm fra kanten

Og brett over pinne

Så ruller du filodeigen til det er nesten 2-3cm igjen så stopper du.

Lag krølle ved å presse endene med pekefinger og tommern på begge hendene i samme tid.

Drar du pinne ut og forme til en sirkel og press endene sammen.

Varm ovnen ved 180c under og over varme.

Legg i formen men det er viktig at disse ligger helt tett til hverandre slik at de åpner ikke seg under steking.Pensle alle sammen godt med smør.

Stek i andre hylle nederste i ovnen ca 15 minutter.så  over midten hylle 5 minutter til.

Ta fra ovnen og hell over sirup med engang(må ikke bruk hele sirupen men sørg at alle baklawa får litt)

Fyll alle sammen med malt pistasj  og sett disse i varm ovnen ca 5 minutter.

Den type baklawa skal ikke være helt sprø i midten ,bare utover litt og skal være myke inni også .

Kjempe gode 🙂 

Facebook Her

#baklawa #beklawa #pistasj #sirup