Sursøt saus kan du lage hjemme uten å kjøpe fra butikken ,med nydelig smak sammen med kylling  og masse grønnsaker .Kyllingwok er kjempe god og det er veldig enkel å lage hjemme.Asiatisk mat en av min favorrit mat og denne her jeg lager av og til og tenkt meg og dele oppskriften med dere.

Tips:Sursøtsaus her kan du bruke som dip til fritert kylling eller potet og andre retter.Om du har ikke wokpanne så bruk jerngryte eller jernstekepanne.

Ingredienser:4-5 personer

Olje for steking

4 kyllingbryst,i tynne skiver

1 stor gulrot,i tynne strimler

1 liten brokkoli,i små buketter

1 medium løk,i tynne skiver

1/2 rød paprika,i tynne strimler

100g aspargesbønner,delt til to (kan bruke frosne eller fra boks)

En håndfull bambusskudd  i boks .i skiver 

8 vannkastanjer i boks ,i skiver 

5 sopp, i skiver

100g minimais i boks 

1 ananasboks i biter

Litt salt

Sursøtsaus:

2ss olje

2 hvitløksfed,finhakket

4cm ingefær,finhakket

1 rød chili,utenfrø og finhakket

1/2dl tomatpurre

1 kyllingbuljong

2 1/2dl vann

85g sukker

1dl hvitvinsedikk med 1ss maizena bland sammen.

Litt salt og pepper

 

Lager du sausen først

I en kjele ove middelsvarme ha olje ,tilsett hvitløk ,ingefær og chili ,surre litt

Tilsett tomatpurre 

Og kylling buljong ,stek i 2 minutter .

Tilsett vann ,sukker ,eddik og maizena .Rør alt sammen til sukkeret er oppløst .

La den små koke i ca 10 minutter til sausen blir tykk smak til med salt.

Varm litt olje i en wokpanne og stek kyllingen litt om gangen  over høy varme raskt,dryss litt salt over og legg til side.

Ha litt olje i wokpanne og stek grønnsakene raskt over høy varme i 1-2 minutter litt om gangen ,legg over kyllingen til side.

Start med løken,sopp,gulrot,mais så resten av ingrediensene ,ananas til slutt.

Legg alt sammen i wokpanne og bland sammen.

Ha sursøtsaus over ,vend forsiktig om og varm opp. Smak eventuelt til med salt og pepper. Serveres med en ganeg.

Serveres med kokt ris 🙂

Facebook side Her

#wok #sursøt #grønnsaker #kylling