En deilig kremet suppe fra Tyrkia som heter Sultan Corbasi,enkelt å lage og ikke minst godt.

Jeg lager faktisk mange retter fra tyrkia fordi jeg var der før lenge siden og de lager der en fantastisk mat ,og siden det er mange nordmenn som reiser ditt på ferie og spise god mat der ,da jeg vil dele med dere noen oppsikrifter far Tyrkia 🙂

 

Ingredienser:3 personer

200g kyllingbryst i terninger 

5dl vann 

1 kyllingbuljong,i terninger

30g madler ,i skiver

2 1/2dl melk,varm

2ss smør

3ss hvetemel

1 eggeplomme

1 1/2ss sitronsaft

1/2-1dl fløte

Salt

Pepper

 

Ha 5dl vann i en kjele og ha kyllingen i ,kok opp og ta skummet av ,ha på lokk og la den små koke i 15-20 minutter .

Ta kyllingen av og legg til side.

 

 

Ha kyllingbuljong i kjelen ,la den små koke  i 3 minutter ,legg til side.

Rist mandlene i en stekepanne med litt olje i til de få litt farget ,legg til side.

 

I en kjele ha smøret og varm opp,tilsett hvetemel,og rør med en visp i 3 minutter .

Hell sakte den varme melken og varme kylling buljong i kjelen mens du røre hele tiden.

Legg kyllingen,mandler,salt og pepper.la den små koke uten lokk til suppe blir litt tykk.Rør av og til.


 

I en liten bolle visp eggeplomme med sitronsaft.Ta en øse av suppe og bland godt med vispet eggeplomme og sitronsaft.

Hell blandingen sakte i suppen under omrøring.La den små koke i 5 minutter.

Tilsett fløte ,rør og skru varmen av.

Smak til med salt og pepper

Serveres som forret ,og kan spises med ny bakt brød som du finner flere oppsikrifter i bloggen min.

Ha dere en fin dag:-)

Facebook Her

#suppe #tyrkisk #sultan #mandler #kylling  #mat