Det er morsomt å bake brød i spiralloff ,spennende ,ser cool ut og godt.Jeg hørt at spiralloff var i 70 og 80 tallet men det kommer igjen nå .Jeg fant min i loppis ,så hvis du har spirallof-form eller skal du kjøpe en HER ,her er en god oppskrift 🙂
Brødet ble kjempe god og saftig .
Ha dere en fin dag 🙂
Ingredienser: 1 spiralloff
350g hvetemel,siktet
1 1/2dl vann
6g tørrgjær
20g melkpulver(hvis du har ikke så bruk halv part vann og halv part melk i oppskriften )
15g sukker
5g salt
30g smør,i biter (romtemperatur)
I en skål bland sammen tørrgjær,1/2ts sukker og 1/2dl vann .La den står 5 minutter.
Bland sammen hvetemel,salt,sukker og melkpulver.
Tilsett gjærblandingen og resten av vannet litt om gangen
Til du får deigen samler seg sammen så tilsett smør biter en en mens du elte
Elting tar 8-10 minutter til du får en smidig deieg.
Dekk med plastfolje el kjøkkenhåndkle ,la den heve til dobbel størrelse 40-50 minutter.
Varm ovnen ved 225c
Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel og form til lang pølse som passer til formen.
Legg det i den ene formen.
Ha over den andre del av formen men uten lås/klype og dekk med kjøkkenhåndkle.
La den heve i 20-25 minutter.
Lås formen med klyper som følger med spiralform (jeg hadde ikke noe klype ,så jeg brukt tråden 😀 )
Senk varmen til ovnen til 200c og sett formen på rist nederste hylle i ovnen ,stek i 35-40 minutter.
Heldigvis formen åpner ikke seg 😉 så hvis du har ikke klype bruk tråd men knytt det sikkelig.
Avkjøl på rist .
La brød bli godt avkjølt før du skjærer i det.Du kan fryse brød ned og tine det på kjøkkenbenken .
Veldig godt med pålegg ,nugatti med et glass melk 😀
Følg meg på facebook Her
#spiralloff #loff #form #melk #sukker #godt