Spaghetti med kjøttsaus som har smakene fra midtøsten ,oliven ,olivenolje ,urter ,og kjøtt skiver,slik at man får smake av kjøttet som er mørt og godt.
Tørkede pasta lages i midtøsten før lenge siden og som det står i wikipedia (Tørket pasta lages av glutenrik durumhvete som trives godt på Sicilia og på 1100-tallet hadde pasta blitt en eksportartikkel. Araberne fant ut hvordan deig av durumhvete kan trekkes ut i tynne former slik at deigen tørker helt. Den arabiske lærde al-Idrisi ved hoffet på Sicilia skrev i 1154 at i byen «Trabia» laget de «en matvare av mel formet som snorer», og produksjonen var så stor at varene ble eksportert til europeiske og nordafrikanske byer.)
Men det er ingen tvil om at italienere er master når vi snakker om pasta 🙂
Ønsker dere en fin dag .
Ingredienser: 4 personer
3ss rapsolje
350g kalvestek,i tynne skiver(om du skal bruke andre type av kjøtt så pass på at det blir ikke tørr eller seig avhengig på hvilken del av okse du bruker)
salt og pepper
5dl vann
2ss oliven olje
1 løk,i tynne skiver
1 selleristang,finhakket
4 hvitløksfedd,finhakket
1 rød paprika,i strimler
4ss tomatpurre
1 boks knuste tomater
Liten del av grønn purre,i hakket
60g oliven grønne ,svarte delt til store biter (for å få den lake smak ut fra oliven så legg de i en skål og dekk med kokt vann ,la den står 30 min)
1ts oregano ,tørkede
1ts timian,tørkede
1ts basilikum,tørkede
1/4ts cyannepepper
2ts sukker
1ts salt,etter smak
1ts pepper ,etter smak
Ha litt salt og pepper over kjøttet og bland godt sammen.
I en jerngryte ha litt olje og stek kjøttet litt om gangen over høy varme,stek raskt og legg til side.
Ha vann i gryte og kok opp ,la den små koke i 10 min .sil kraften og legg til side.
Tørk gryte med kjøkkenhåndkle og ha olivenolje ,tilsett løken og stek over middels varmetil den er blank og myk,ha selleri over og stek i 2 min ,tilsett hvitløken og stek i 1 min .
Ha paprika og stek i 1 min.
Legg kjøttet tilbake og bland alt sammen.
Tilsett tomatpurre og stek under omrøring i 2 min.
Tilsett resten av ingrediensene ,purre og bland alt sammen
Så oliven og bland sammen.
Ha på lokk og stek i forvarmt ovnen ved 200c i 30 minutter.Til kjøttet er mørt.
Smak til med salt og pepper.
Serveres med kokt spaghetti
Det var utrolig godt mørt kjøtt og kjempe god saus 🙂
Facebook Her
#alibabasmat #pasta #arabisk #oliven
Dette så utrolig godt ut 🙂
lisarorvik: Takk for det 🙂