Dadler er mest kjent frukt hos oss i midtøsten ,vi spiser det ganske mye og vi lager mange god saker av det ,og sspesielt i Ramadan.
Siden det er jul snart og noen som spiser dadler i denne månden i Norge så jeg tenkt å dele med dere en oppsikrift som jeg fikk fra tanta mi.
Håper at det blir kaker med dadler hos dere i jul 😉
Ingredienser:
550-600g hvetemel
1 1/2dl olje
2 1/2dl lunket melk
1ts kardemomme
2ts nigellafrø(kjøpes i utlandske butikk)
1/4ts salt
100g sukker
1ts bakepulver
1egg
1ts tørrgjær
1ss sukker
1/2dl lunket melk
Til fyl
400-500g fersk dadler
2ss olje
3ss seasemfrø
Til pensle
1egg
3ss melk
Fyl:
I en stekepanne ha 2ss olje med dadler(ta stein bort fra dadler) og seasemfrø,stek det på lav varm i ca 10 minutter og rør mens du steke.
Til du får en myk fyl.
Til deigen:
I en liten skål bland sammen tørrgjær ,1ss sukker og 1/2dl luket melk,la den stå til den begynne å gjære.
Ha hvetemel ,kardemomme,nigellafrø,salt,bakepulver og sukker i kjøkkenmaskin ,balnd alt sammen.
Tilsett gjær blandingen og olje ,kjør maskinen så tilsett 1 egg og lunket melk til du får en myk og smidig deig.
Deigen trenger ikke å heves ,ha den på kjøkkenbenken .
Del den til 12 boller om du vil ha små kaker(du kan lage de større så del til 8).Husk å dekke bollene mens du jobber med 1.
Legg en bolle på kjøkkenbenken og kjevl den ut i tynn og stor form.
Ha fyl over i nesten kanten.
Rull den ut.
Så trill den ,bruk begge hendene.
Du ser at det blir lengere.
Klem litt ned med begge hendene.
Del til størelse du liker.
Pisk sammen egget og melk så pensl de .
Stekes midt i ovnen ved 200c i cirka 13-15 minutter.
Du kan ha de i boks etter de er avskjølt , de holder seg bra i 2-3 dager og kan fryses.
De er veldig gode selv om du liker ikke dadler ,kona mi er norsk og spiser nesten ikke dadler men ho likte dem så mye 🙂
Facebook Her
#Dadler #jul #kaker #arabisk