Simit er en tyrkisk bagels som lages der siden osmanske riket ,kjempe gode ,luftige med sprø utenfor og sesam smak.Sikkert du har sett disse i tyrkia som ligger oppå hverandre i butikken eller en man som går rundt med masse simit på hodet .Nå kan du lage disse hjemme 🙂
Ingredienser:10-12 bagels
For deigen:
7dl hvetemel
10g tørrgjær
1ss sukker
1 1/2 ts salt
3 1/2dl melk,37 grader
2 1/2dl vann,37 grader
2 1/2dl rapsolje
4-5dl hvetemel
For pensling:
2 1/2dl vann
2ss melasse sirup/drue sirup
Rikelig med sesamfrø
I en bolle ha 7dl hvetemel med gjær og sukker i midten,strø salt over melet.
Ha melken og vannet i midten og rør med en skje.
Tilsett olje og rør alt sammen.
Elt deigen mens du tilsette resten av 4-5dl hvetemel til du får en myk deig .
Ha på kjøkkenbenken og elt i 5 minutter.
Deigen er myk og smidig.
Legg deigen i en bolle og dekk med plastfolje .
La den heve i 1-2 timer til dobbelstørrelse.
Etter heving tid ha deigen på kjøkkenbenken og press ned med hendene,elt i 1-2 min .
Del til 10-12 like store emner.
Form til boller og dekk med fuktig kjøkkenhåndkle.La disse hvile 10 min.
Ha en bolle på kjøkkenbenken og rulle litt med begge hendene i ca 25-30cm
Ha alle i en stekebrett og dekk med fuktig kjøkkenhåndkle.la disse hvile i 25 min
Etter 25 minutter rulle til sånn lange tau ca 60-70cm
Gjør det samme på bildet.
Så vri hver enden på motsatt retning
Og klem enden til slutt
Så lager du som en ring og klem i midten med fingerne og rulle litt med hånda.
Legg alle sammen i en stekebrett og dekk med fuktig kjøkkenhåndkle,la disse hvile i 35 min
Bland sammen drue sirup med vann.
Ha sesamfrø i en dyp tallerken og blandingen av vann og sirup i en tallerken.
Forvarmt ovn ved 200c
Dyp en bagel deige på begge sidene i vann og sirrup blandingen.
Så i sesamfrø på begge sidene ,utvide deigen litt med begge hendene .(hvis endene åpner seg så det er bare å klem de igjen med fingerne)
Og legg i en stekebrett ,dekk med kjøkkenhåndkle .la disse hvile i 30 min til.
Sett midt i ovn og stek i 25-30 min til gylden farget .(etter 10 min sprøyte litt vann i ovnen før mer sprø skorpe)
Legg over ris og dekk med kjøkkenhåndkle til servering.
sprø skorpe og luftige inni 🙂
Kan fryses og varmes etterpå ,noen spise disse ved siden av te ,uten noe ,ved siden mat eller du kan skjære i midten og legg pålegg som smør med ost,syltetøy eller noe du liker.
Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts
#simit #tyrkia #bagel #sesamfrø
Åhh, de så skikkelig gode ut! Har du noen tips for hva man kan ha ved siden av?
Jeg snakket også med den lokale utenlandske butikken, og han tipset om å skjære de på langs, legge inn salami og ost og legge de i toastjernet – det var helt himmelsk!
Carina: Du kan spise simit ved siden te 🙂 eller som han sagt til deg i butikken skjærer du de på langs med pålegg ,smør med salami eller ost ,tomater ,agurk osv.Men har ikke prøvd å legge disse i toastjernet høres godt ut 🙂
Åhh, de så skikkelig gode ut! Har du noen tips for hva man kan ha ved siden av?
Jeg snakket også med den lokale utenlandske butikken, og han tipset om å skjære de på langs, legge inn salami og ost og legge de i toastjernet – det var helt himmelsk!
Carina: Du kan spise simit ved siden te 🙂 eller som han sagt til deg i butikken skjærer du de på langs med pålegg ,smør med salami eller ost ,tomater ,agurk osv.Men har ikke prøvd å legge disse i toastjernet høres godt ut 🙂
Jeg har en annen oppskrift og blitt fortalt at det skal være Tahini i deigen. Er ikke dette tilfellet, evt hvorfor bruker du det ikke? På forhånd takk for svar 🙂
Mette: Hei,jeg bruker en grunnoppskrift som innholder ikke tahini selv om det finnes noen alltid som lager det annerledes .Også simit dekkes med masse sesamfrø og tahini er sesammasse så det trenges ikke ,og vi har hjemme noen som er ikke glad i tahini smak .Du kan bruke litt i deigen om du vil men ikke så mye fordi mye tahini gir besk smak og lite gir god smak 🙂
Jeg har en annen oppskrift og blitt fortalt at det skal være Tahini i deigen. Er ikke dette tilfellet, evt hvorfor bruker du det ikke? På forhånd takk for svar 🙂
Mette: Hei,jeg bruker en grunnoppskrift som innholder ikke tahini selv om det finnes noen alltid som lager det annerledes .Også simit dekkes med masse sesamfrø og tahini er sesammasse så det trenges ikke ,og vi har hjemme noen som er ikke glad i tahini smak .Du kan bruke litt i deigen om du vil men ikke så mye fordi mye tahini gir besk smak og lite gir god smak 🙂