Det er en populær rett i Syria i de fleste restauranter der .Det er en shawerma rull(kebab rull) som er skjært i store biter med fritert poteter ,sure agurker og hvitløksdressing .Den type kebab er god og har annerledes smak enn den vanlig kebab ,med hvitløksmak ,og stekt brød ,jeg tror at dere kommer like den 🙂
Jeg har lagt flere shawerma oppsikrifter med krydder og saus som du finner under kebab mappe.
Arabisk Hvitløksdressing Her
Du kan kjøpe taco lefser ,tynne arabiske brød fra lebanon ,eller finner du oppsikrifter i bloggen min som taco lefser og rullekebab brød.
Ingredienser: 10 ruller
10 tynne brød,lefser eller arabiske brød
Smør eller olje for steking og pensling
500-600g kylling bryst,i tynne biter
Marinade:
(4ss youghurt
1 1/2ss tahina
3ss olje
2 presset hvitløkfedd
1ss eddik
1ss ketchup
1ss sitronsaft
1ss kebebkrydder Her
1ts malt timian
1 1/2ts salt)
Sure agurker,i skiver
Tomater ,i skiver
Løk,i skiver (blandt sammen med summac,en syrlig krydder og hakkede persille ,kan sløyfes)
Granateplesirup for servering
Bland sammen kyllingen med marinade og la den står i kjøleskapet i pose helst over natta om du har god tid eller 1 time.
Varm en stor stekepanne med belegg på høy varme,ha litt smør og tilsett litt av kyllingen (ikke tar mye ellers blir kyllingen kokt) og stek raskt på begge sidene.
Sett kyllingen i en form og holde den varm ,du kan ha i litt smør over for mer smak.
Smør brødet med hvitløksdressing ,fyll med løk,tomater,kyllingen og agurk.
Ruller brødet og pensle med litt olje på begge sidene.
Du kan bruke en slik maskin for å brune brødet eller du kan bruk en stekepanne over høy varme.
Dem skal være sprø på utsiden
Tar du shawerma ruller og skjær dem i store biter med kniv eller pizzaskjærer
Ha over granateplesirup om du har ,serveres med fritert poteter her
Det var kjempe god og kjapt 🙂
Ha dere en fin dag
Facebook side Her
#shawerma #syria #arabisk #hvitløk #hjemmelaget