Mektige kaker men såå gode 🙂 

 

Ingredienser:

Mandelbunn

250 g mandler

3 dl melis

2 eggehvitter

 

Smørkrem

300 g smør

3 dl melis

4 ss vann

4 eggeplommer

4 ts kakao

 

Sjokoladetrekk

200 g kokesjokolade

5 ss delfiafett

 

Mal mandlene og bland de med melis så rører du inn eggehvittene. Kjevle ut deigen. Bruk melis hvis den blir veldig klissete. Trykk ut små rundinger. Jeg brukte et shotteglass fra ikea 😉 

 Legg de med passe mellomrom på et brett

 Stek mandelbunnene på 180 grader i ca 8 min. De skal være lyse (mine er litt mørke)

 

 Bland sammen smør, melis og vann til smørkrem tilsett egg og kakao og rør det god sammen.

 Ha smørkremen i en sprøytepose og sprøyt små topper på de avkjølte mandelbunnene og sett kakene i fryseren.

 Knekk opp sjokoladen og ha kokkosfett i en bolle over en kjele med varmt vann slik at sjokoladen smelter.

 Pass på at du ikke får vann i sjokoladen for da blir det katastrofe.


Ta ut de iskalde kakene fra fryseren (trenger ikke være fryst bare veldig kalde) dypp de raskt i sjokoladeblandingen. Sett dem på et brett i fryseren igjen til sjokoladen stivner.


Du kan oppbevare kakene i en boks med lokk i kjøleskapet, men de holder seg ikke så lenge så det er en fordel å fryse noen av de.

Fb Her

#sarah bernard #jul #kaker #sjokolade #hjemmelaget #mandler