Bulgur er kjempe god og finnes i forskjellige typer men du får bruke den du finner i butikken .Smakte kjempe godt med tomatburre og grønnsaker.Bulgur lages av durumhvete og fås både som fullkorn og fin/hvit. Vi bruker den mye i midtøsten i stede for ris.Jeg servert den sammen med en stekt ytrefilet som var kjempe godt .’
Jeg veit at det er mange har vant til fløte saus eller rødvin saus sammen med ytrefilet her men jeg tenkte å lage den på midtøsten måte 🙂
Ha dere en fin dag 🙂
Rød bulgur: 4-5 personer
3dl bulgur
6 1/4dl vann
2 løk,i skiver
1 stor grønn paprika,i skiver
1 boks kikerter(vaskes under vannet og legges i et dørslag)
2 aubergine,i biter (legges i et dørslag med litt salt t time,så tørkes og stekes i olje.Tas fra olje og legges over kjøkkenpapir)
1dl vermicelli pasta,en kort type pasta
130g tomatpurre
1/2ss karri pulver
1ts salt
Olje
Ytrefilet:
Olje og smør
3-4stk ytrefilet av okse
Salt
Ppper
1ts kebabkrydder http://alibabasmat.blogg.no/1414867096_hjemmelaget_kebab_kry.html
Vask bulger under vannet og legg i en sil.
I en stor kjele eller gryte ha 4ss olje over middels varme og stek løken til den er blank og myk (lys brun)
Ha over paprika og stek i 3-4 minutter.
Så pasta og bland sammen.
Tilsett tomatpurre
Og stek i 2 minutter.
Tilsett vannet
Når vannet begynner å koke tilsett bulgur
Karri og salt og rør alt sammen,skru ned varme ha på lokk,og la den små koke i 10-12 minutter (rør inn av og til for å unngå at bulgur setter seg fast i bunnen)
Når bulgur er klar skru av varmen.
Tilsett kikerter og auberginer
Bland alt sammen ,ha på lokk og legg til side.
For ytrefilet:
Vask og tørk kjøttet ,la den står på kjøkkenbenken 1 time før steking.
Ha salt over ytrefilet på alle sidene.
I en jernstekepanne ha litt olje over høy varme og brun hver side 1-2 minutter,Ha litt smør i mellom tiden ,før du tar disse fra stekepanne ha over pepper .
Forvarmt ovnen ved 180c
Ta kebabkrydder på alle .Legg i en smurt form og plassere et steketermometer i tykkeste delen .
Kjernetemperaturen er på cirka 55c og 60c for medium stekt,Jeg tokk kjøttet ut fra ovnen når det 60c
Og det ble litt rosa i midten som vi liker her hjemme ,saftig og god .La den hvile 15-20 minutter før du skjære i kjøttet.
Jeg servert retten med hvitløksyoghurt saus eller tzatziki ,ajvar (det er saus som lagt av grillet paprika og aubergine ,kjøpes i butikken ) ,oliven og salat
For hvitløksyoghurt saus : 3 1/2dl yoghurt,1dl majones ,4 hvitløksfedd presset,salt,pepper og litt sitron saft og hakkede persille.
Smaken av yoghurt saus og sterk ajvar ble kjempe godt sammen med retten 🙂
Følg meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/ og del gjerne.
#midtøsten #bulgur #ytrefilet #aubergine #kikerter
Det så kjempegodt ut! Det skal vi prøve en dag 🙂
Øyvor: takk for det 🙂