Pulled oksekjøtt er kjøtt som stått i ovnen eller over varme i mange timer. Resultatet blir så mørt at du kan dra det fra hverandre med fingrene.
Og det passer perfekt til taco ,oksekjøtt som du kan bruke er entrecôte,bankekjøtt,høyrygg osv og det er forskjell steke tid avhengig på hvilken type av kjøtt du bruker .Jeg brukt bankekjøtt som tar lang tid og det funka helt bra .
Om du skal ha en ekstra sterk smak så bruk chili til slutt slik at det passer til alle store og små.
Kan serveres med tortillaerlefser Her, cuacamola Her ,rømme og tomatsausen som du får av gryte.
Ingredienser:4-5 personer
Krydder blandingen:
2 1/2ts spisskummen,malt
2 1/2ts paprika pulver
1ts koriander ,malt
1ts løkspulver
1ts hvitløkspulver
2ts oregano
1ts chiliflak
1salt
800g oksekjøtt,i store biter
Olje for steking
Sausen:
1 stor løk,finhakket
Grønn delen av 1 purre,finhakket
3ss tomatpurre
1 boks hermetiske tomater
2 1/2dl vann
2ss presset lime
2ts sukker
Salt og pepper etter smak
Litt hakkede friske koriander
Først blander du krydder sammen i en skål.
Mariner kjøttet med halv parten av krydder og gni krydder godt i kjøttet.La den står 1/2 time på kjøkkenbenken eller mer i kjøleskapet.
Varm en jernstekepanne eller grytte med litt olje 2-3ss over høy varme
Brun kjøttet godt på alle sidene så legg disse til side.
Ha vannet i stekepanne og kok opp i 10 min.sil kraften og legg til side.
Tørk stekepanne og ha 2ss olje tilsett løken og stek til den er blank og myk så tilsett purre
Resten av krydder og stek i 2 min.
Tilsett tomatpurre og stek i 2 min
Tomatene
Kraften ,lime saft ,sukker og litt salt .,la den små koke i 5 min.
Ha kjøttet i bunnen av en jerngryte (jeg brukt trykkoker fordi jeg hadde dårlig tid og det går mye raskere å kjøttet blir helt mørt) og hell over sausen
Ha på lokk og la den små koke i minst 3-4 timer eller til kjøttet er helt mørt(trykkoker tar 1 time til 1 og halv)
Om du skal steke i ovnen så sett ovnen før du lager maten ved 180c ,og når du tar gryte inni ovnen senk varme etter 25 min ved 150 c.
Når kjøttet er klart kan du dra det fra hverandre.
Tar du kjøttet fra gryte og legg over skjærebrett så drar du kjøttet fra hverandre med to gafler.
Tilsett håndfulle friske koriander .La sausen tykner litt over varme om du synes det er for tynn og smak til med salt og pepper.
Legg i en form eller et fat og heller du litt av sausen over .
Det var sikkelig mørt og godt .
Serveres med kokt ris,salat,agurk,paprika,mais ,lime,rømme og sausen.
Facebook Her
#taco #kjøtt #pulled #krydder
nam 🙂
Evelin: 🙂
Det så godt ut!
Andrea Ramstad Aatlo: Takk for det 🙂
Takk for godt tips 🙂
Kari Elisabeth Solum: Bare hyggelig 🙂
Hvis vi ikke har trykkoker? Hva gjør man da?
Merethe: bruk en jerngryte eller noe lignende og la den kokes på lav varme lenge 🙂