Peshawar er en by i Pakistan og de lager så god mat .
Lages med lammekjøtt men jeg brukt okskjøtt og det var kjempe godt .I retten brukes ikke fløte men jeg synes fløte gir maten søtere og mild smak.og derfor jeg brukt det.
Her kommer oppsikriften 🙂
Ingredienser:4 personer
4ss rapsolje
1 kanelstang
5 grønne kardemomme belger,lett knust
5 nellikspiker
2 laurbærblad
650g benfritt oksekjøtt,i tynne terninger(jeg brukt høyrygg og du kan bruke lammekjøtt i stede for)
1 stor løk,finhakket
2ts moset ingefær
2ts moset hvitløk
2ss tomatpurre
1ts malt gurkemeie
1ts malt koriander
1ts malt spisskummen
1 1/2 dl tyrkisk yoghurt
2ts kikermel eller maisenna
1/2ts -1ts chilipulver,etter smak
1 1/2ts salt,etter smak
1ts sukker
1 1/2dl fløte
1 1/2dl kokende vann
2ss hakkede friske korianderblader.Kan sløyfes
Varm oljen i en middels stor gryte over lav varme,og tilsett kanelstang,kardemomme,nellik og laurbærblad.Stek det i 1 min.
Tilsett kjøttet,øk varmen til middels til sterk,og fres til kjøttet begynner å bli brun og alle de naturlige saftene er fordampet
Tilsett løk,ingefærpure og hvitløkpure,og la det frese i 5 minutter.
Rør jevnlig ,og tilsett tomatpure,gurkemeie,malt koriander og spisskummen.La det koke i 4 minutter.
Pisk sammen yoghurt,kikertmel og chilipulver,og ha det i sammen med kjøttet.
Tilsett fløte .Damp varmen til lav,tilsett kokende vann,
Tilsett salt og sukker,rør alt sammen.
Legg lokk på gtyte,og la det småkoke i 45 minutter,til kjøttet er mørt.Rør innimellom,slik at sausen ikke legger seg i bunnen av gryten.
Er sausen for tynn ,lar det småkoke en stund uten lokk,til sausen tykner .
Rør inn frisk koriander,trekk gryten av varmen.
Serveres med kokt ris,nanbrød og raita eller yoghurt.
Fb Alibabasmat
#hjemmelaget #Pakistansk #mat #gryte #okse
må bare si , wow!! Så flink du er! Meld deg på masterchef haha 😀
Anonym: Hehehe ,det var snilt sagt av deg ,takk for det 🙂 er på vei til masterchef 😀
Nei da vil ikke får kjeft fra Hellstrøm 😀
Det så kjempe godt ut 😀
Silje Eriksen: Det var kjempe god og 😀
Denne var skikkelig god! Takk for oppskrift! 😀
Linda: Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂 ha en fin dag .
Heii 🙂 du har så bra matblogg :)) ! Så mye god mat og en nøyaktig beskrivelse så man ikke gjør feil 🙂 bra jobba!! Men et spm ang denne retten, Hvis man skal bruke lammekjøtt istedenfor.. kan man bruke fårikålkjøtt da eller hva anbefaler du ?
Marie: Tusen takk for det 🙂 hyggelig å høre 🙂 Det går ann å bruke fårikålkjøtt men anbefale å fjerne fett og beina hvis du skal ikke ha en fet gryte 🙂 eller bruk ren lammekjøtt med lite fet .Husk at kjøttet skal være mørt så den tar tid .