Peshawar er en by i Pakistan og de lager så god mat .

Lages med lammekjøtt men jeg brukt okskjøtt og det var kjempe godt .I retten brukes ikke fløte men jeg synes fløte gir maten søtere og mild smak.og derfor jeg brukt det.

Her kommer oppsikriften 🙂

 Ingredienser:4 personer

4ss rapsolje

1 kanelstang

5 grønne kardemomme belger,lett knust

5 nellikspiker

2 laurbærblad

650g benfritt oksekjøtt,i tynne terninger(jeg brukt høyrygg og du kan bruke lammekjøtt i stede for)

1 stor løk,finhakket

2ts moset ingefær

2ts moset hvitløk

2ss tomatpurre

1ts malt gurkemeie

1ts malt koriander

1ts malt spisskummen

1 1/2 dl tyrkisk yoghurt

2ts kikermel eller maisenna

1/2ts -1ts chilipulver,etter smak

1 1/2ts salt,etter smak

1ts sukker

1 1/2dl fløte

1 1/2dl kokende vann

2ss hakkede friske korianderblader.Kan sløyfes

 

 Varm oljen i en middels stor gryte over lav varme,og tilsett kanelstang,kardemomme,nellik og laurbærblad.Stek det i 1 min.

Tilsett kjøttet,øk varmen til middels til sterk,og fres til kjøttet begynner å bli brun og alle de naturlige saftene er fordampet

Tilsett løk,ingefærpure og hvitløkpure,og la det frese i 5 minutter.

Rør jevnlig ,og tilsett tomatpure,gurkemeie,malt koriander og spisskummen.La det koke i 4 minutter.

Pisk sammen yoghurt,kikertmel og chilipulver,og ha det i sammen med kjøttet.

Tilsett fløte .Damp varmen til lav,tilsett kokende vann,

Tilsett salt og sukker,rør alt sammen.

Legg lokk på gtyte,og la det småkoke i 45 minutter,til kjøttet er mørt.Rør innimellom,slik at sausen ikke legger seg i bunnen av gryten.

Er sausen for tynn ,lar det småkoke en stund uten lokk,til sausen tykner .

Rør inn frisk koriander,trekk gryten av varmen.

Serveres med kokt ris,nanbrød og raita eller yoghurt.

Fb Alibabasmat

#hjemmelaget #Pakistansk #mat #gryte #okse