Jeg fikk oppsikriften fra ei venninne som kommer fra uruguay og jeg lager denne ofte .
Kjempe godt og enkelt å lage ,både jeg og familien min elsker det 😉
Ingredienser:
1kg potet
500g kjøttdeig
2 hakkede løk
2 hardkokt egg
80g oliven uten stein
1ts paprikapulver
1ts pepper
50g smelte smør
2dl melk
50g permesan(jeg brukt vanlig gul ost)
100g rosiner
salt
Kok potetene i vann til de blir ferdig kokt ca 40 min,så hell vannet ut og mos potetene ,ha i smør og melk og smak til med salt og pepper.
Varm opp olje i en stekepanne og ha løken i og la de steke over svak varme til den er myk og blank.
Ha i kjøttdeig og bland godt med løken,ha i salt,pepper og paprikapulver og stek i 5 minutter,før den tas av varmen tilsett hakket egg,hakketoliven og rosiner.
Dekk bunn av en smørt ilfastform med 1/2 parten av potet mosen.
Ha i kjøtt fyllen.
Dekk med resten av potet mosen.
Drys permesan ost over.
Stek i 200c midt i ovnen til den får en gylden farget ca 35min.
Ha dere en fin dag 🙂
Dere kan gjerne følge meg på fb Her
#potetmos #løk #ost #oliven
Nam! Det så digg ut !
Minner meg litt om mosaka, dette må jeg få mamma til å lage.
Det er kjempe godt Karoline ,smake er annerledes enn mosaka 😉