Jeg fikk oppsikriften fra ei venninne som kommer fra uruguay og jeg lager denne ofte .

Kjempe godt og enkelt å lage ,både jeg og familien min elsker det 😉

Ingredienser:

1kg potet

500g kjøttdeig

2 hakkede løk

2 hardkokt egg

80g oliven uten stein

1ts paprikapulver

1ts pepper

50g smelte smør

2dl melk

50g permesan(jeg brukt vanlig gul ost)

100g rosiner

salt

 

Kok potetene i vann til de blir ferdig kokt ca 40 min,så hell vannet ut og mos potetene ,ha i smør og melk og smak til med salt og pepper.

Varm opp olje i en stekepanne og ha løken i og la de steke over svak varme til den er myk og blank.

Ha i kjøttdeig og bland godt med løken,ha i salt,pepper og paprikapulver og stek i 5 minutter,før den tas av varmen tilsett hakket egg,hakketoliven og rosiner.

Dekk bunn av en smørt ilfastform med 1/2 parten av potet mosen.

Ha i kjøtt fyllen.

Dekk med resten av potet mosen.

Drys permesan ost over.

Stek i 200c  midt i ovnen til den får en gylden farget ca 35min.

Ha dere en fin dag 🙂

Dere kan gjerne følge meg på fb Her

#potetmos #løk #ost #oliven