Den retten lages mye i midt land og i Iran men med andre grønne urter .Jeg valgt ut bare spinat siden alle kan få tak i den .Med de gode svarteøyebønner .Og det ble utrolig god .
Tips om dere har trykkoker hjemme så bruk den til kjøttet og bønnene ,den tar veldig kort tid og koke begge deler.
Håper at den faller i smak hos dere 🙂
Ingredienser: 4-5 personer
150g black eyed beans/ sverteøyebønner
600g oksekjøtt, skjært i små biter
1ts karri krydder
1/2ts gurkemeie pulver
1ts kebabrydder Her
2ss rapsolje
1 stor løk,finhakket
250g spinat ,frosen
Tomatsaus:
2ss rapsolje
5 hvitløksfedd, most i en morter
2ss tomatpurre
1 boks hakkede tomat,kjørt i en blander til fin saus
2ts sukker
1ts salt
1ts pepper
.Salt og pepper etter smak
Ha oksekjøtt i en gyte eller kjele og dekk med vann , kok opp og skumme av , tilsett karri og gurkemeie .Ha på lokk og la den små koke til kjøttet er mørt ca 1 time til 1 og halv.Ta kjøttet av og legg til side la kraften kokes videre ove lav varme.
Mens kjøttet kokes vaske du bønnene under vann og ha de i en gryte , ha over rikelig med vann , kok opp og ha lokk over.La den små koke i 1 time.
Legg bønnene i et dørslag og la vannet renner av.
Tomatsausen: ha olje i en stekepanneover middelsvarme ,tilsett hvitløk og stek under omrøring i 1-2 minutter,tilsett tomatpurre og stek videre i 2 min.Ha over most tomater ,sukker ,salt og pepper .La den små koke i 5 minutter ,rør av og til.
I en gryte eller stor stekepanne ,ha 2ss olje i og varm plate over middelsvarme, tilsett løken og stek til den er blank og myk.
Tilsett kjøttet,kebabkrydder og litt salt,fres raskt i noen sekunder.
Ha spinar over og rør til alt veske er borte.
Hell over tomatsausen og rør alt sammen.
Tilsett kraften av okse ca 4-5dl og bønner.
La den små koke i 20 minutter under omrøring,synes du at sausen er tykk så tilsette litt mer kraft .Smak til med salt og pepper.
Serveres med kokt ris .
Kjempe god og smelter i munnen:-)
Jeg fant bloggen din i dag. Veldig mange gode oppskrifter på bloggen din. Takk! Jeg vil prøve å lage beyti kebab snart 🙂
Elisa: Takk for det 🙂 håper at du kommer å like betyi kebab 🙂
Du har så mange bra oppskrifter! Takk for at du deler 😊
Henriette: Bare hyggelig 🙂