Den retten lages mye i midt land og i Iran men med andre grønne urter .Jeg valgt ut bare spinat siden alle kan få tak i den .Med de gode svarteøyebønner .Og det ble utrolig god .

Tips om dere har trykkoker hjemme så bruk den til kjøttet og bønnene ,den tar veldig kort tid og koke begge deler.

 

Håper at den faller i smak hos dere 🙂 

Ingredienser: 4-5 personer

150g black eyed beans/ sverteøyebønner

600g oksekjøtt, skjært i små biter

1ts karri krydder

1/2ts gurkemeie pulver

1ts kebabrydder Her

2ss rapsolje

1 stor løk,finhakket

250g spinat ,frosen

Tomatsaus: 

2ss rapsolje

5 hvitløksfedd, most i en morter

2ss tomatpurre

1 boks hakkede tomat,kjørt i en blander til fin saus

2ts sukker

1ts salt 

1ts pepper

.Salt og pepper etter smak

Ha oksekjøtt i en gyte eller kjele og dekk med vann , kok opp og skumme av , tilsett karri og gurkemeie .Ha på lokk og la den små koke til kjøttet er mørt ca 1 time til 1 og halv.Ta kjøttet av og legg til side la kraften kokes videre ove lav varme.

Mens kjøttet kokes vaske du bønnene under vann og ha de i en gryte , ha over rikelig med vann , kok opp og ha lokk over.La den små koke i 1 time.

Legg bønnene i et dørslag og la vannet renner av.

Tomatsausen: ha olje i en stekepanneover middelsvarme ,tilsett hvitløk og stek under omrøring i 1-2 minutter,tilsett tomatpurre og stek videre i 2 min.Ha over most tomater ,sukker ,salt og pepper .La den små koke i 5 minutter ,rør av og til.

 

I en gryte eller stor stekepanne ,ha 2ss olje i og varm plate over middelsvarme, tilsett løken og stek til den er blank og myk.

Tilsett kjøttet,kebabkrydder og litt salt,fres raskt i noen sekunder.

Ha spinar over og rør til alt veske er borte.

Hell over tomatsausen og rør alt sammen.

Tilsett kraften av okse ca 4-5dl og bønner.

La den små koke i 20 minutter under omrøring,synes du at sausen er tykk så tilsette litt mer kraft .Smak til med salt og pepper.

Serveres med kokt ris .

 

Kjempe god  og smelter i munnen:-)