Bamieh som vi sier på arabisk er okra ,Vi bruker ferske eller tørkede i vinteren.Her finnes bare frossen og de er like gode.
Mange lager Okra gryte i Irak med ris til middag og noen lager Dlemieh av okra og det er brød ,okra i tomatsaus ,ris og kjøtt på toppen i lag .Noen bruker syre i retten som sitronsyre eller tørkede lime men den kan sløyfes .
Du kan bruke lammekjøtt med bein eller uten ,det er best lammekjøtt med bein .Og det går fint med fårikålkjøtt .
Tar du frossen okra fra fryser før du lager retten på 10 minutter.
Ingredienser:5-6 personer
1500g lammekjøtt,i store eller små biter
400g okra
Vann
Olje
1ts karri krydder
1/2ts syvkrydder Her
1/4ts gurkemie
1 løk,i store biter
2 store tomater,uten skall og finhakket
3ss tomatpurre
1 boks passerade tomater
2-3 dl lamme kraft
7 hvitløksfedd
1/4ts tørkedelime , eller 1ts sitronsaft
1/4ts chili pulver
Salt og pepper
I en stor gryte ha 2ss olje og fres kjøttet på begge sider
Tilsett løken ,karri,syv krydder,gurkemeie og fres alle sammen i 4 minutter på middels varme.
Tilsett vann som dekker nesten kjøttet.Ta skummet ut ,ha på lokk og la den små koke i 1-2 timer ,til kjøttet er mørt.Etter 1 time tilsett salt .
Legg kjøttet i et dørslag.
Sil kraften .
Og la den små koke uten lokk i 10 -15 minutter.
I samme gryte ha 4 hvitløksfedd og fres på middels varme i 2 minutter.
Tilsett okra og fress i 2 minutter.
Tilsett litt væske av kraften og la den små koke i noen minutter til væske nesten forsvinner.
Tilsett hakkede tomater og tomatpurre.
Bland alle forsiktig(okra kan blir most hvis du røre kraftig) i 3 minutter.
Tilsett kjøttet.
Passerade tomater.
Og 2 eller 3 dl lamme kraft (om du skal ha tykk saus så bruk 2dl).Tilsett tørkede lime,chili ,salt og pepper.La den små koke i 25 minutter.
Etter 25 minutter mos 3 hvitløksfedd .
Og tilsett til gryte,ha på lokk og la den små koke i 5 minutter til.
Nå gryta er ferdig ,du kan lage risen i resten av lamme kraften,det gir veldig god smak til risen.
Serveres med ris eller brød Her
Ønsker dere en fin dag 🙂
Min facebook side Her
#Mat #arabisk #gryte #okra #bamieh