Jeg lagde før nanbrød med krydder ,yoghurt og andre ingredienser her http://alibabasmat.blogg.no/1415899756_hjemmelaget_nanbrd_me.html.men i dag det er nanbrød med hvitløk og smør i pitabrød stil som er enkel og innholder ikke mange ingredienser .De ble kjempe gode og luftige ,passer godt til de fleste matretter.

Du kan lage brødene store og tynnere ,for å få nedre resultalt bruk pizzastein som er varm før stekeing .

Ønsker dere en fin dag 🙂

Ingredienser: 8 stk

350g hvetemel

100-150g hvetemel

2 1/2dl vann,lunkent

1 1/2dl melk,lunkent

2ts sukker

2ts tørrgjær

2 1/2ss rapsolje(litt ekstra for å smøre deigen)

1ts salt

2 hvitløksfedd,most i en morter med 1/8ts salt og 1ts vann)

 

For pensling:

4 hvitløksfedd,finhakket

Saltet smør ca 6ss 

Nigellafrø

Litt koriander eller persille ,hakkede

 

Bland tørrgjær, lunken vann og sukker i en liten bolle og la den stå lunt noen minutter ca 10-15 , til det begynner å skumme.

Ha melken ,350g hvetemel,hvitløk,olje og gjærblandingen i bakebollen.

Kjør i en foodprosessor og tilsett 100g hvetemel litt om gangen 

Tilsette mer hvetemel om det er klissete 

Til du har en myk og smidig deig men ikke hard.

Smør en bolle med litt olje og ha deigen inni så smør deigen med litt olje .Dekk med plastfolje og kjøkkenhåndkle.La deigen heve på et lunt sted i ca en time – en time og halv, til dobbel størrelse.

 Ha deigen på melet underlag og del til 8 stk .Dekk med plastfolje.

Varm ovnen ved 250c .

Smelt smøret i mikrobølgeovn og blande med hakkede hvitløk .(for å pensle brødet )du kan blande urter med smørblandingen.Legg til side.

 

Størrelse og fasong bestemmer du selv men jeg lagde disse som vanlig pitabrød størrelse.Jeg brukt bare hendene mine uten kjevle får å forme brødet ,bruk litt mel over og under.(jeg synes at brødet blir bedre når man bruker bare hendene )

Ha nigellafør på kjøkkenbenken og presse deigen over ,bruk begge hendene.

(du kan forvamt ovnen på høyste varme og ha en stekebrett inni , så drar du disse brødene med bakepapirkledt over den varme stekebrett og stek midt i ovnen )

Legg brødene på bakepapirkledt stekebrett og stek i ca 1-2 minutter ,over og under varme.

Til de blåser opp ,ta brødene fra ovnen

Og pensle med smør ,hvitløksblandingen .Sett disse i ovnen igjen,stekes under grillelementet.

Og stek til de er gyldne ,strå over hakkede koriander eller persille.

Avkjøles på rist ,dekkes med en kjøkkenhåndkle til servering.Kan fryses også 

Følg meg gjerne på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/578204339004133/?notif_t=like&notif_id=1459327343246546

#nanbrød #hvitløk #smør #indisk