Her kommer hjemmelaget hamburgerbrød ,jeg brukt samme ingredienser til pølserbrød oppsikrift som jeg lagt før .Nesten samme oppsikrift botrsett fra vann og sukker.
Her jeg brukt 3dl melk og 30g sukker .
Ingredienser:(11-12 brød)
500g hvetemel
3dl melk
1ss tørrgjær
50g smør
30g sukker
1 1/2ts salt
1egg
Melk til pensling
Seasemfrø
I en kjele varm sammen smør og melk ,akvkjøl.
Ha 2dl av mel med gjær,sukker og salt i kjøkkenmaskin og bland sammen.
Tilsett melk blandingen,egg og kjør maskinen ,tilsett cirka 2dl av melet en omgan mens maskinen jobber til alt melet er feridg .Elt i 10 minutter .
Deigen skal være smidig og glatt.
Ha deigen på lettmelet kjøkkenbenken og elt i 5 minutter.Ha på kjøkkenhåndkle og la den heve i 15 minutter.
Del deigen til 11-12 bolle(1bolle cirka 80g ),ha på kjøkkenhåndkle.(skal ikke heves mer)
Ta en bolle og kjevle ut litt (ikke mye).
Legg dem i en stekebrett med bakepapir under.Ha på kjøkkenhåndkle ,heves 2 timer.
Sånn ser ut etter 2 timer .
Varm ovnen ved 200c .Pensle med melk og strø på seasemfrø.
Legges midt i ovnen i cirka 10-15 minutter.
Når ta du brødet fra ovnen dekk dem med aluminiumsfolie i 5 minutter(for å bli myke)
Du kan fryse dem og når du skal bruke dem så ta fra frysen og la dem på kjøkkenbenken en stund ,varmes litt i ovnen.
Brød er klar til burger i morra 😉
Fb Alibabasmat 🙂
#hjemmelaget #hamburgerbrød #brød #mat
Så spennende ut! Mangler bare oppskriften på burgeren nå, husker jeg fikk det en gang når vi var hos dere. En miniburger med sånn saus på og sånt, den var skikkelig god !
Karoline: det skal lage i dag 😉 som jeg husker det var lenge siden jeg lagt miniburger.Men du kan lage fra samme brødet mindere deig til 1 bolle, bruk 40g i stede for 80g 🙂
Hei. Jeg lurer på om man kan bytte det fine melet til grovere, helt eller bare mikse begge mel typene?
Anne: det er best å mikse, det blir litt annen konsistens om man bare bruker grovmel.