I 30-35 minutter har du en deilige matmuffins med hvitløk,basilikum og smør fyll,bunnen er kjempe god , lages av hvetemel ,yoghurt og cottage ost.

Kan spises som tilbehør i stede for brød eller bare alene som frokost .

Ha dere en fin dag 🙂

Ingredienser: 12stk

200g tyrkisk yoghurt

250g cottage cheese

350g hvetemel,pluss litt til å jobbe med deigen

3ts bakepulver

1/4ts natron

1ts salt

 

For fyll:

4 hvitløksfedd,revet

100g smør

2ss finhakket basilikum,kan bruke frosne også

Klype salt

100g parmesanost revet,eller harde oster

 

Maldonsalt for å strø over muffins etter steking.

Varm ovnen ved 200c før du jobber med muffins.

Her ser du cottage cheese på bildet.

Smør blandingen : I en skål ha smør ,basilikum,hvitløk og salt ,sett i mikrobølgeovn og smelt smøret ,rør sammen og sett til side.

For deigen:

Sikt sammen mel,bakepulver ,natrun og salt  i en bolle.Bland alt sammen.

Bland godt yoghurt og cottage ost i en bolle.

Tilsett hvetemel over yoghurt og cottage blandingen og elt raskt (trenger ikke å elte mye)

Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel og elt i 1 min.Det gjør ikke noe om deigen er litt klissete .

Ha deigen over melet kjøkkenbenken og kjevle (bruk litt mel over og under deigen mens du jobbe) lag et stort rektangel .

Smør inn med halvparten av smør blandingen .

Så revet parmesanost

Og rulle til lang pølse .

Skjær i 12 like emner 

Smør muffins form med smør blandingen.

Formen kan kjøpes HER

Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 20-25minutter til mufins er gylden .(jeg glemt å ta bildet)

Ta muffins fra ovnen og smør mes resten av smørblandingen(uten hvitløk ,bare smør) og strø over maldonsalt.

Avkjøles litt så tar disse fra formen,kan fryses.


Facebook Her

#matmuffins #muffins #hvitløk #smør #parmesanost #basilikum