En klassisk matrett fra Marokko  består av kjøttboller (kofte) ,tomatsaus og egg ,kjempe godt og lett å lage.

Siden jeg har ikke tagine (et slags leirgryte) så jeg lagt retten i en stekepanne og det går helt fint .

 

Ingredienser:

6-7 egg 

2ss olivenolje

For kofte:(kjøttboller)

500g kjøttdeig

1 medium løk,revet 

2ts paprikapulver

1ts spisskummen

1ts salt

1/4ts ingefærpulver

1/4ts pepper

1/4ts chilipulver

1ss persille  og koriander,finhakket

 

For tomatsaus:

1 boks hakkede tomater

2ss tomatpurre

1 edium løk,revet 

3hvitløksfedd,revet

1ts sukker

1ts paprika

1ts spisskummen

1/4ts ingefærpulver

1ss persille og koriander,finhakket

1dl kyllingkraft

Salt og pepper ,etter smak

 

Tomatsaus:

Varm en stekepanne ,ha i løk og hvitløk ,fres i 3 minutter.

Tilsett persille, koriander og tomatpurre ,fres raskt og tilsett resten av ingredienser(unntatt kraften)

Kok opp ,skru ned varme ogla den små koke i 10 minutter.

Kofte:

I en stor bolle ha kjøttet og resten av ingredienser.Bland godt sammen.

Lag små boller .

Tilsett kjøttboller i tomatsausen .

Og kraften.La den små koke med lokk i 35 minutter.Smak til med salt og pepper.

Det skal være litt tomatsaus etter koking

Tilsett egg ,ha på lokk i 6-7 minutter.

Strø over hakkede urter og litt salt over egg.

Serveres med brød  Her og salat .

Dere kan gjerne følge meg på fb Her

#kofte #marokkans #egg #tomat #saus #kjøttboller