En enkel aspargesbønner tagine fra Marokko som kan lages i vanlig gryte også ,jeg brukt oksekjøtt fra høyrygg men du kan bruke lammekjøtt også   .Syltede sitroner Her som brukes i retten  og du kan bruke vanlig sitroner.

Ha dere en fin dag.

Ingredienser:4-5 personer

2dl vann(om du bruker tagine eller  mer til vanlig gryte)

800g oksekjøtt eller lammekjøtt,skjært i biter

3ss olje

1 stor løk,finhakket

2 hvitløksfedd,revet

1ts spisskummen

1ts ingefærpulver

1/2ts gurkemeie

1/2ts pepper,etter smak

1/4ts chilipulver,kan sløyfes

2 tomater uten skall og finhakket

1 boks  passerte tomatene som er en form for tykk tomatjuice. 

Litt finhakket persille

500g aspergesbønner frosen.

1ts sukker

Sitronsaft av 1/2 sitron

Salt etter smak

 

Varm tagine og ha i 3ss olje ,tilsett løken,hvitløk og krydder ,stek til løken er blank og my ,rør ofte.

Tilsett kjøttet

Og stek til kjøttet blir brun.

Dekk med vann ,1/2ts salt og la den små koke i ca 40-1 30 min(tagine tar mindre tid enn vanlig gryte) til kjøttet er mørt.

Ta kjøttet fra gryte  og legg til side.

Tilsett tomater

Og passerte tomater og rør sammen.

Tilsett aspargesbønner,salt ,sitronsaft,sukker og persille ,la den små koke med lokk i 5 min,tilsett kjøttet og la den små koke i 10 minutter til

Smak til med salt og pepper.

Pyntes med syltet sitron om du har og hakkede persille.

Serveres med couscous og salat.Det var kjempe godt 🙂


Facebook Her

#marokkansk #aspargesbønner #tomater #tagine