Det finnes mange slags brød i nord afrika ,og den type brød som er tykk fra Marokko.Kjempe god og passer til suppe,gryte ,tagine og andre retter som du trenges en deilig brød å dyppe i .

Dere kan bruke kjøkkenmaskin for å lage brødet ,jeg brukt hendene mine 🙂 

Ingredienser: 6 brød 

500g hvetemel

3dl vann, lunknet

40g smør,i biter (romtemperatur)

1 1/2ss tørrgjær

1ts sukker

1ts salt

2ss melkpulver (kan brukes vanlig melk i stede for pulver og vann)

For pensling :

pisket eggeblomme med litt melk 

Sesamfrø ,valmuefrø

 

I en stor bolle ,blande sammen hvetemel,sukker,gjær,melk og salt.

Tilsett vannet litt om gangen mens du elte .

Sett deigen på kjøkkenbenken med lett mel under og elt videre,tilsett smør og elt i 8-10 minutter

Deigen skal være smidig .

Smør en bolle med litt olje og ha i deigen ,dekkes med plastfolje.heves 1 time eller mer ,til dobbel størrelse.

Etter 1 time.

Ha deigen på kjøkkenbenken og press ned luftten ut av deigen og elt i 2 minutter. Del ti 6 like stk.

Forme til boller.Dekk med kjøkkenhåndkle .

Press en bolle litt ned med hånde og form til en runde brød men ikke så tynn.Bruk hendene dine og med hjelp av litt olje.

Pensle bakepapir med litt smør over en stekebrett,ha over brødene .Med en skarp kniv lag kors men ikke helt inn brødet ,bare litt.

Dekk med plastfolje,la den heves 1 time eller 1 og halv.

Varm ovnen ved 190c

Pensle med egg og melk ,strø over frø.

Stekes midt i ovnen ca 20 minutter.Dem er ferdig når har fått en lys brun farget.

Ta ut fra ovnen og legg dem over en rist ,dekk med kjøkkenhåndkle i 5-10 minutter  .Kan spise brødet mens den er litt varm.

kan fryses ,legges på kjøkkenbenken så varmes i ovnen.

Her er brødet fra fryseren  i dag 🙂 


 

Facebook Her

#brød #marrokansk #baking #frø #hvetemel #arabisk