Det er et tredisjonell rett i Malyisa og spises ofta til frokost der eller til middag ,består av kokt ris i kokosnøttmelk ,agurk skiver,kokt egg ,sambal oelek ,Rendang (kokt storfe kjøtt i kokosnøttmelk med krydder blandingen),stek små tørkede ansjos ,og ristede peanøtter.
Jeg droppet tørkede ansjos og peanøtter.Retten var kjempe god og hadde den nydelige deilige dufter av krydder og sitrongress.
Ingredienser:4 personer
Rendang:
2 løk,grovhakket
2 fedd hvitløk,knust
1ss ingefær,skiver
4dl kokosnøttmelk
2ts malt koriander
1/2ts malt fennikel
2ts malt spisskummen
1/4ts malt nellik
1 1/2 kg kalve kjøtt,skåret i terninger
1-2 røde chili ,hakket (uten frø)
1ss sitronsaft
1 stilk sitrongress,bare det hvite,knust og skåret i to på langs
2ts brun sukker eller revet palmesukker
1ts salt,etter smak
Kokosnøttris:
300g ris
2 røde sjalottløk
2 skiver frisk ingefær
1 klype bukkehornfrø,eller malt
3dl kokosnøtt melk bland med 1dl vann.
1ts salt
1/2ts sukker
Tilbehør:
4 kokt egg
Sambal oelek
Agurk skiver
Lag først rendangen:Ha løk,hvitløk ,ingefær og 1-2ss vann i en kjøkkenblandingen.
Kjør til det blir en jevn pasta.
Ha kokosmelk i en wok eller en gryte,og kok opp.Skru ned varmen til middels ,og kok i 15 minutter,eller til melken har kokt inn til det halve og oljen har skilt seg.
Rør av og til .Ikke la melken bli brun.
Tilsett koriander,fennikel,spisskummen og nellik,og varm under omrøring i 1 minutt.
Tilsett kjøtt,og varm i 2-3 minutter,eller til det er brunt.Tilsett chili,sitronsaft,sitrongress(ser du ned i bildene hvordan skjære sitrongress) ,sukker ,salt og pasta.
Kok under lokk over middels varme i omtrent 2 timer under hyppig omrøring,eller til væsken har kokt inn og tyknet.
Ta av lokket,og forstett å koke til oljen skiller seg igjen.
Pass på at sausen ikke blir svidd.det er ferdig nær det er brunt og litt tørt.Smak til med salt.
Ta bort sitrongres trådene .
Lag i mellomtiden kokosrisen:Ha risen,sjalottløk,ingefær,bukkehorn,salt og sukker i en kjele,hell kokosmelk over risen til det står 2 cm væske over risen.Legg på lokk,og la den små koke i ca 15 minutter til det tørt.Drypp resten av kokosmelk over .Rør opp risen med en gaffel eller ligende.La det stå i 15 minutter,eller til kokosmelken har trukket helt inn.
Når risen er ferdig fisk ut ingefær skiver.
Det er bare å servere maten og kos dere 🙂
Sitrongress på bildet bare til pynt 😀
Ha dere en fin dag
Facebook Her
#mat #kokt #egg #sambal #Malysisk #sitrongress #kokosnøttmelk #kjøtt #ris
Ser kjempegodt ut! God helg 🙂
Ser kjempegodt ut! God helg 🙂
spisogspar: Takk for det , god helg til deg og 🙂
spisogspar: Takk for det , god helg til deg og 🙂