Laksa suppe fra Malaysia med kylling og risnudler eller vermicelli nudler.Det er en enkel og ikke minst god suppe ,det finnes noen ingredienser som er vanskelig å få tak i i vanlig matbutikk så derfror jeg lagde denne suppe med de ingredienser som du finner i butikken.
Som kaffirlimeblader (limeskall i stede),sitrongress (sitronskall og sitronsaft i stede) .Chili de bruker tørkede med friske men jeg brukt kun friske chili uten frø for at retten skal passe de stor og små .
Håper at det faller i smak men den kulde i dag 🙂
Ingredienser: 5-6 personer
Olje for steking
1 1/2ss korianderfrø
1ss spisskummenfrø
1ts malt gurkemeie
1 løk,grovhakket
1ss ingefær,grovhakket
4 hvitløksfedd
1/4 skall av sitron,ikke få med det hvite ,finhakket
1/2 skall av lime, ikke få med det hvite,finhakket
2 rød chili, utenfrø ,hakket
10dl kyllingbuljong
450g kyllingbryst ,i tynne stykker
7dl kokosmelk
2ss limesaft
1ss sitronsaft
1ss soyasaus
2ss fisksaus
2ss brunt sukker
Salt etter smak
250g risnudler
80g bønnespirer
1 håndfull korianderblader
1-2 chili ,hakket til servering,kan sløyfes.
Limebåter,til servering
Rist koriander og spisskummenfrø i en stekepanne over middels varme i 2 minutter eller til det dufter.Rist pannen under hele steketiden for å unngå at det svir seg.
Avkjøl og støt frøene fint i en morter.
Ha løken,ingefær,hvitløk,chili,sitron og lime skall i en blender
Og alle krydderne og kjør litt så tilsett 1dl av kyllingbuljong
og kjør til alt er most sammen.Legg til side.
Varm litt olje i en wok eller en stor stekepanne over høy varme og brun kyllingen raskt på begge sidene ,legg til side.
I samme wok varm 4-5ss olje over middels varme ,fres krydderpastaen i 4-5 minutter under konstant omrøring for å hindre at den svir seg eller kleber seg fast under fast i pannen .
Tilsett resten av kyllingbuljong,kok opp så la den små koke i 15 minutter,eller til det har kokt litt inn.
Rør inn kokosmelk,lime og sitron saft,soyasaus,fiskesaus og brunt sukker,la den små koke i 5 minutter uten lokk,tilsett kyllingen og la den små koke i 5 minutter til uten lokk.Smak til med salt og chili pulver.
Ha risnudler i en stor ildfast bolle eller kjele,dekk med kokende vann .og la den trekke 7-8 minutter,eller til den er myk.
Legg i et dørslag og la vannet renner av.
Fordel risnudler i skål servering ,dryss med litt bønnespirer,øs den varme supper over.Pynt med korianderblader og chili.
Server med en limebåt.
Suppe var kjempe god og enkel å lage 🙂
Facebook side Her
#suppe #malaysisk #laksa #kylling
Det så godt ut 🙂 da må jeg kjøpe risnudler og kokosmelk, resten har jeg.
Mariann: Så bra 🙂 det var så god ,lykke til 🙂
Takk for oppskrift og lur måte å gjøre den enklere på. Jeg har bare oppi noe vegetar biter som ligner kylling i stedet. Skal prøve den ut.
maiken: Bare hyggelig 🙂 du kan bruke frytert tofu i oppskriften også om du liker det.