a

Norsk makrell er kjempe god som alle vet og siden jeg fikk ny fisket makrell så tenkt meg å lage noe annerledes enn det fiske suppe eller stekt makrell .Så jeg valgt en makrell rett med curry og kokosmelk ,det ble helt nydelig med hjemmelaget nanbrød 🙂 Curry blader har sin egen smak som du finner  i noen av utlandske butikker .Tamarind er syrlig og det finnes i mange butikker men du kan bruke lime saft i stede for.

Håper at det faller i smak 🙂 

Tips: du kan tilsette poteter ,gulrøtter og andre grønnsaker .Men bruk litt mer kraft eller vann .

Og kan brukes andre typer fisk som torsk ,laks osv i stede for makrell.

Ingredienser:

600g makrellfilet,uten skinn og bein i biter

1ss tamarind ,blandt med 1 1/2dl kokt vann.Eller 1 presset lime.

3ss smør

3 løk,i båter

1/2ts svartsennep frø

1/2ts fennikelfrø

6 curryblader, kjøpes i utlandske butikker.Kan sløyfes

1ss jamaicansk curry pulver Her,eller vanlig karri pulver

1ts garam masala Her

1/4ts chili pulver

3 hvitløksfedd,5cm ingefær , 1 liten rød chili uten frø,litt salt og 1ss vann

1 stor tomat,uten skinn og finhakket

2 grønnsaker buljong

2ss tomatpurre

1 kokosmelk boks

 

En håndfull frisk koriander ,finhakket

 

Sånn ser ut tamarind ,1ss tamarind ,blandt med 1 1/2dl kokt vann og la den står minst 30 min,sil og ta legg tamarind juice til side.Tamarind stein eller skinn kastes.

 Hakkede 3 hvitløksfedd,5cm ingefær , 1 liten rød chili uten frø,litt salt og 1ss vann,mos alt i en morter og legg til side.

Varm en stor wok eller stekepanne over middels varme med smør ,ha i løken sennep,fennikel,curryblader
Og stek til den er blank og myk.

Tilsett 1/2ss karri pulver,garam masala og chili pulver.stek i 2 min.

Tilsett most hvitløk,ingefær og chili,stek i 1-2 min.

Ha i finhakket tomat

Og tomatpurre ,stek i 2 min.

Grønnsaker buljong og rør til buljongen har blandt seg .

Tilsett kremen som ligger på toppen til kokosmelken 

Rør alt sammen og la den små koke i 3 min.

Tilsett tamarin juice ,1/2cc karri pulver.

Resten av kokosmelk og koriander.Rør alt sammen og la den små koke i 3-4 minutter.

Tilsett makrell og la den trekker i noen minutter ca 10,makrell skal ikke koke.

Klar til servering 🙂 smak til med salt og pepper.

Serveres med nanbrød Her eller ris.

Facebook side Her

#curry #makrell #kokosmelk #krydder #løk