Mahallabia eller mohallebia en slags arabisk dessert som lages i de fleste arabiske land og andre land i verden som Tyrkia.ingredienser er helt enkle melk,maizena,sukker og vann.Noen bruker bare vaniljesukker og andre bruker rosevann ,kardemomme eller kanel.
Håper at det faller i smak 🙂
Ha fin kveld alle sammen.
Ingredienser:4- 5 personer
1 liter hel melk
1 1/4dl sukker
1/2dl vann
60g maizena
1ts vaniljesukker
1/8ts salt
En liten bit smør
Varmer du melken i en kjele over middels varme ,rør i bunnen av og til .
Når melken begynner å koke ,tilsett sukker og rør sammen.
Bland sammen maizena med 1/2dl vann ,så tilsett til melken mens du røre med tresleiv
La den små koke under røring 3-4 minutter,til sausen tykner.
Tilsett vaniljesukker og salt,rør sammen ,skru av varme og legg til side.
Legg bit av smør på toppen og rør .La den står 1-2 minutter.
Hell sausen i former og avkjøl.
Dekk med plastfolje og la den står 3 timer eller mer i kjøleskapet før servering.
Pynter med kokosmasse,nøtter og moreller.Eller du kan bare spise den uten noe pynt 😉
Konsistensen til pudding ble helt bra 🙂
Facebook Her
#mahallabia #mehallabia #sukker #vaniljesukker
Mmm, det så godt ut 🙂 Kanskje jeg får prøve og lage det en gang. Ønsker deg en kjempefin kveld videre!
Pernille: Du får prøve å lage det ,enkelt og godt 🙂
Takk for kommentaren .
Så nydelig ut! 🙂
tanketromling: Takk for det 🙂