Det er kjempe lett å lage denne retten ,tar ikke lang tid og er kjempe godt .Denne( mqalqal laham) kommer fra Saudi arabia og Yemen som er ofte maten er enkelt å lage og ikke mange ingredienser.,mange bruker grønne chili i retten som gir en sterk smak men jeg brukt bare litt chilipulver i stede for.

Her kjøpt meg en trykkoker før noen dager siden og det var billig og kjempe bra til matlagning ,koker kjøttet i kort tid og slipper ikke noe damp etter noen minutter av koking .Kjøttet ble utrolig mørt .

Det er veldig viktig at dere leser brukavisning før dere bruker trykkoker .Og til noen som tror at det er farlig å bruke den hjemme ,nei det er ikke farlig når du bruker den på riktig måte 🙂 vi bruker trykkoker mye i midtøsten og norafrika og det går veldig fint .

Dere kan koker grønnsaker ,kjøtt,bønner ,eller dampes i kokeren.

Ha dere en fin dag 🙂 

Det er ikke noe reklamet til Tefal ,jeg har kjøpt den på halvpris i Sverige 😀

Lignende men nyere modell kan kjøpes HER

Ingredienser:5-6

2ssolje

1400g lammekjøtt med bein ,fårikålkjøtt

1 stor løk ,finhakket

2 medium tomater,uten skall og finhakket

4 hvitløksfedd,revet

1ts spisskummen

1ts malt koriander

1ts pepper

1/2ts gurkemeie

1/2ts malt ingefær

1/4ts malt nellik

1/4ts malt kardemomme

1/4ts chilipulver

1ts salt ,etter smak

2dl vann(kjøttet og grønnesaker slipper mye væske i trykkoker så du trenger ikke mye vann)

1 1/2ss tomatpurre

 

Sett trykkoker på varme og ha i olje og lammekjøtt 

Brun kjøttet raskt på høy varme

Tilsett løk,tomater og hvitløk

Så krydder og stek i 2 minutter

Tilsett vannet 

Sett lokket flatt på gryten ,og still trekantene på lokket og på grytens håndtak overfor hverandre,vri lokket til venstre inntil det stopper .Skyv åpningsknappen til possisjon som du ser på bildet.Sett tallet 2 på funksjonsventil overfor merket for plassering av funksjonsventilen.

Sett kokeren på maksimal styrke ,når dap begynner å komme ut av ventilen,setter du ned varmen og lar det små koke i 45 minutter .Eetter tiden har gått slår du av kokeplaten,vri funksjonsventilen tiltallet damp .Når trykkmåleren synker,er kokeren ikke lenger under trykk.Åpne kokeren og se om kjøttet er mørt ,smak til med salt og pepper

(her er måten til min trykkoker men det finnes mange forskjellige trykkoker så du må lese bruksanvisning før du bruke den)

Kjøttet er mørt og fint og smakte kjempe godt 🙂

Serveres med brød http://alibabasmat.blogg.no/1415444172_rullekebab_brd.html,ris og salat .

Følg meg på facebookhttps://www.facebook.com/groups/370547423103160/

#fårikålkjøtt #lammekjøtt #løk #arabisk #mat