Lammekjøtt i creme fraiche med karri ,erter og gulrøtter er kjempe god ,alle ingreidensene finner du i vanlig matbutikk.Å koke kjøttet først det er av avhengig på kjøtt type om du skal bruke mørt lammekjøtt så du trenger ikke å koke den lenge men hvis skal du bruke fårikål kjøtt så må kokes lengere.
Ønsker dere en fin dag 🙂
Ingredienser: 4-5 personer
800g ben og fett fritt lammekjøtt,i biter
Vann
1ts spIsskummen
1/2ts koriander
1/2ts pepper
1/4ts gurkemeie
1/8ts kardemomme
3ss smør
2 løk,i båter
3 poteter,i små biter
2 hvitlkøsfedd med en liten ingefær bit i samme størelse til hvitløken,most sammen i en morter med litt salt.
1 rød chili, uten frø og finhakket.
1ss karri pulver
1 boks hermetisk erter med gulrøtter
3dl creme fraiche
3dl kraft fra lammekjøtt
Salt og pepper
Presset halv sitron
Koker du først lammekjøtt i vann som dekker kjøttet ,skumme av ha krydder spisskummen,koriander,pepper,gurkemeie og kardemomme.kok opp ,la den små koke til den er nesten gjennonkokt ca 35 minutter.Legg kjøttet til side og la kraften kokes i noen minutter uten lokk til den er halvparten igjen ,sil og legg til side.
I en stekepanne ha smør og tilsett løken ,stek til den er blank og myk.
Tilsett potetene og fres med løken.
Så karri pulver.
Hvitløken,ingefær og chili ,la den stekes i 2 minutter mens du røre alt sammen.
Tilsett kjøttet og bland sammen.stek i 2 minutter .
Ha over kraften ,salt og pepper ,kok opp og la den små koke med lokk i 20 minutter til potetene er kokt og kraften har nesten fordampet.
Tilsett erter og gulrøtter.
Så creme fraiche og presset sitron , bland alt sammen.
La den trekker 4 minutter ,smak til med salt,pepper og karri pulver.
Serveres med kokt ris .
Facebook Her
#lammekjøtt #karri #erter #gulrot
Nam! Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk for det 🙂
Lagde denne gryteretten idag. Fantastisk godt!!! Må prøve flere av oppskriftene dine. Tusen takk for at du deler 🙂
Heidi: Godt å høre 🙂 så bra den falt i smak . Takker for tilbakemeldingen.