Det er en matrett som vi spiser mye i  midtøsten som heter laham(kjøtt) bi Aajin (deig) og i tyrkia heter lahmacun ,vedlig kjent der som pizza og du kan spise den med grønnsaker,saus ,ost på toppen ,eller uten noe tilbehør ,de fleste hos oss spiser det uten noe ekstre på toppen.Og det kan rulles sammen.

 

Ingredienser:8-10 stk

deig

500g hvetemel

1/2dl vann,lunknent

4ts tørrgjær

2ts sukker

2dl melk,lunknent

1egg,pisket

100g yoghurt

1ts bakepulver

1 1/2ts salt

2ss smør

 

fyll

400g kjøttdeig

2 tomater,ta ut innmat og finhakket

2 løk,revet og klem ut vannet

1 stor paprika,finhakket

1/2 purre ,finhakket

3ss tomatpurre

2ss ajvar(paprikapurre,kan sløyfes)

2ss persille

krydder( 1ts kebabkrydder Her,1ts paprikapulver,1/2ts spisskummen,1ts pepper)

1-2ts salt

3ss olje

1ts chilipasta harisa(kan sløyfes eller bruk chili pulver)

2ss granateplesirup(kan sløyfes)

 


Lager du deigen først ,ha 1/2dl vann i en liten skål  og rør inn gjær og sukker ,la den stå 5-10 minutter til det bygenner  å gjære.

Bland sammen hvetemel,bakepulver,salt  i en kjøkkenmaskin og rør alt sammen så tilsett gjær blandingen melk blandingen litt litt ti alt er blandt sammen så tilsett yoghurt,og egg ,elt godt i 10 minutter.Dekk med plastfolje eller kjøkkenhåndkle og le den heve 1 time og halv.

For fyll:

I en bolle ha kjøttdeigen og grønnsakene

Ser du at grønnsakene ikke veldig små ,jeg liker å ha dem sånn men du kan hakke alle veldig fine så tilsette til kjøttdeigen og elte den med resten av ingrediensene som ferse kjøttdeig .

Tilsett resten av ingrediensene 

Elt alt godt med hendene.Dekk med plastfolje og legg til side.

Her deigen  etter 1 time og halv,elt deign litt med hendene på melet kjøkenbenken .Del deigen til 8-10 boller og la dem under kjøkkenhåndkle.

Ha en bolle på kjøkkenbenken ,ha litt mel under og over ,klem med hånda ned 

Og kjevle til stor tynne deig

Ha litt av fyll over deigen ,bruk hendene og press kjøttdeigblandingen litt inni deigen 

Jeg hadde deigen over en pizzaspade med litt maismel under deigen.

.Stekes i forvarmt ovnen 250c mens pizzastein (kan kjøpes HER) eller stekebrett er inn i ovnen,tar cirka 3-4 minutter.Du kan ha litt ost på toppen om du vil.

Legg lahm bi aajin over rist og dekk med kjøkkenhåndkle ,for å beholde det myk.

Det ble helt sprø og godt stekt under og over.

Gjør det samme til andre deigen ,legg over rist og dekk.

Jeg tok tomat,agurk,rødløk -salat om du vil- på toppen med kebebsaus Her 

Så rulle den ut 🙂 som lahmacun rulle .

Du kan lage bunnen veldig tynn eller litt tykk

 

Det var kjempe godt

Fb Her

#laham #kjøttdeig #pizza #lahmcun #deig #hjemmelaget #tyrkisk