En typisk midtøsten mat ,grillet kylling med hvitløksdipp ,brød og salat.Kjempe god og saftig ,marinade gir en deilig smak til kyllingen .

Husk at du steker ikke for mye da for du en tørr kylling.

For ekstra sterk smak du kan pensle kyllingen under grilling med litt sambal oelek eller litt olje med chili pulver 🙂

Ha dere en fin dag .

Ingredienser:

700g kyllingbryst, i biter

Marinade:

5 hvitløksfedd 

3ss olivenolje

3ss sitronsaft

3ss tyrkisk yoghurt

2ss tomatpurre

1ss eddik

1ss kebab krydder Her

1ss paprikapulver

2ts timian ,tørkede

1ts sennep

1ts svart pepper

1ts sambal oelek

1 1/2ts salt

 

Hvitløksdipp Her , den har en kraftig smak av hvitløk så bruk litt når du spiser med maten.

Brød Her

 

Ha alle marinade ingrediensene i en blender eller stavmikser 

Og kjør kraftig til du får en fin saus.

Ha marinade over kyllingen og bland godt sammen ,legg det i en pose og la den står minst 1 time før steking.

Varm ovnen ved 200c grillfunksjon .

Ha en stor form med litt varmt vann i bunnen ,og legg en smurt rist over,legg kyllingen i spydd og ha alle over rist.

Grill kyllingen i ca 15 minutter men snu ofte hver 2 min slik den stekes på begge sidene .Ta med en gaffel en bit og se om det er gjennom stekt.

Legg kyllingspydd over en brød og dekk med en brød til og server den gjerne med en gang.

Serveres med hvitløksdipp og salat ,jeg hadde med tabouleh salat Her

Facebook Her

#kyllingspyyd #mat #hvitløk #brød #Alibabasmat