Kjapp ,enkel og ikke minst sunt.

Kyllingbryst med linser ,du kan bruke røde,gule,grønne linser eller kikkerter som du vil.Jeg brukt blandingen av røde og grønne linser.

Serveres med brød ,ris eller du kan bare spise den uten som vi gjørt hjemme.

Finner du flere brød oppsikrifter i bloggen min og det passer her Nanbrød.

 

Ingredienser:4 personer

110g røde linser

110g grønne linser

Vann

2ss smør(eller 1ss olje pluss 1ss smør)

4 skinnfrie persjonstykker kyllingbryst ,i store middels biter

1 stor løk,finhakket

2 fedd hvitløk,finhakket

1 1/2ss tomatpurre

2ts garam masala

1ts gurkemeie

1/2ts chilipulver,etter smak

1/2ts malt nellik

4 store tomater uten skinn og frø,grovhakket

Salt

 

 

Vask linser under vann flere ganger.Ha linser og vann i en stor kasserolle,tilsett 1ts salt og kok opp ved middels varme.

Skru ned varmen og la linsene småkoke under lokk i 20-30 minutter,eller til de kokte,og det meste av vannet har trukket inn.

 

Mens linsene koker,smelt smør i en stor gryte eller en dyp stekepanne.legg kyllingene litt om gangen og fres i noen raskt  ved middels varme til kjøttet er gyllent på alle sider.Ta det opp med hulløse og sett til side på en tallerken.

 

Tilsett løk,hvitløk og krydder i gryten og stek ved svak varme i ca 5 minutter  til løken er myk.Rør ofte.

Ha i tomatpurre.

Tomater og 1ts salt og bland godt.

Legg kyllingen tilbake i gryten,sammen med kraften som har samlet seg på tallerken,og bland godt alt sammen.

Når linsene er kokt (sil linsene) hell dem over kyllingen og rist gryten,slik at de blandes med grønnsakene.

Tilsett litt vann av linser væske ca 1 1/2dl .

La retten småkoke ved svake varme i 30 minutter.Rør om av og til underveis.Smak til med mer salt.

Ønsker dere en god dag 🙂

Fb Her

#linser #kylling #masala #sunt #krydder #tomater #løk