Kyllingcurry med kikerter og poteter sammen med gul ris ,er super enkel og kjempe god ,alle ingrediensene finnes i de fleste butikker .Den retten er felles mellom Midtøsten,Nord afrika og India ,den som skiller seg er bare garam masala fra India ,kanskje syre også som brukes i Nord afrika.
Så håper at den faller i smak hos dere 🙂
Ingredienser: 4 personer
Olje og smør for steking
400g kyllingbryst,i biter
1 stor løk,finhakket
2ts garam masala ,Kan du lage den selv Her
1ts gurkemeie
1/4ts chilipulver
1/2ts nellik malt
3 hvitløksfedd , (skjær hvitløken og ingefær i små biter og ha i en morter med litt salt mos til en tykk konsistens)
4cm ingefær , (ingefær i samme størrelse til 3 hvitløksfedd)
4 store tomater helst modne uten skinn og frø,hakket
2ss tomatpurre
2 middels poteter,i terninger
1 boks kikerter ,avrent
Salt
1,2dl kyllingkraft eller vann
En håndfull frisk koriander,hakket
For gul ris:
1ss rapsolje
2ss smør
4dl basmatiris ,vaskes under vannet så la den ligge i en bolle med vann og 1/2ts salt 30 min,før du lage risen legg den i et dørslag og la vannet renner av.
1ts karri pulver,kan du lage den selv Her
1/2ts gurkemeie
1ts salt
4dl vann kokt, vannet skal være litt over risen .
Varm en stor stekepanne med 1ss olje og 1ss smør over middels varme og brun kyllingen på begge sidene raskt.
Stek litt omgangen og legg til side.
I samme stekepanne ha 2ss olje 2ss smør over middels varme og tilsett løken stek i 3 minutter og tilsett løken ,tilsett garam masala ,gurkemeie ,chili og 1/2ts salt ,stek under omrøring ved svak varme i ca 5 min.
Ha hvitløken og ingefær over og stek i 2 min.
Tilsett hakkede tomater og tomatpurre ,rør alt sammen og stek i 2 min over middels varme.
Tilsett poteter
Og kikerter ,rør sammen
Tilsett kyllingen med kraften som har samlet seg på tallerkenen.
Tilsett kyllingkraft eller vann ,1ts salt og koriander ,ha på lokk og la den småkoke i 25-30 minutter til kjøttet og potetene er kokt.Rør om av og til underveis.
Smak til med salt og chilipulver.
Lager du risen mens kyllingcurry kokes.
I en kjele ha olje og smør over middels varme.Tilsett risen med krydder og salt,stek under omrøring i 2-3 minutter
Tilsett kokt vann ,kok opp og ha på lokk,skru ned varme til laveste og la den småkoke i 15 minutter.Så skru av varmen og rør risen forsiktig med en gaffel ,ha på lokk tilbake og la den står på plate i 10 min til uten varme.
Risen er klar og er ikke klissete med fluffy .
Server kyllingcurry sammen med gul ris ,de smakte kjempe godt sammen 🙂 kan ha yoghurt ,salat ved siden.
Facebook Her
#Ris #Alibabasmat #kyllingcurry #kikerter #poteter
nam 😀
Evelin: 😀