Tikka bety biter av kjøtt ,de fleste kjenner til tikka masala og det er tandoori kylling i sausen .Men har er tandoori kylling med ris i biryani stil.
Jeg lager ganske mye Indisk mat fordi det er godt og det er veldig kjent i midtøsten .Og vi lager kyllingen med risen på samme måte her.
Retten har mye smak og mange forskjellige krydder.
Ingredienser:5-6 personer
For marinade:
1kg kyllingbryst,hver en skjært til to
3ts tandoori masala
4ss hvitt edikk
2ss naturell yoghurt
1/2ts chili pulver
1ts svart pepper
1ts salt,etter smak
1ts garam masala
1ss ingefær med hvitløk paste,bruk en morter
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle
Hel marinade over kyllingen ,la den stå i kjøleskapet minst 4 timer.
Grill kyllingen i ovnen ved 200c i 30 minutter.Til kyllingen er stekt.
For kokt ris med krydder:
600g ris,helst basmati
6 nellikspiker
1ts spisskummen frø
1 laurbærblad
8 hel pepperkorn
5 hel kardemomme
1 liten kanelstang
3 stjerneanis
Salt
Vann,ca 1 1/2 liter
Vask risen under kaldt vann flere ganger,la risen ligger i vannet 10 minutter.legg risen i et dørslag
Kok opp vannet i en stor kjele og ha i risen ,alle krydder og salt.La den koke uten lokk i noen minutter til den er nesten ferdig men ikke helt.(det er ikke så viktig at risen bilr ikke helt kokt ,men det er bare at risen blir klumpete)
Legg risen i et dørslag og la vannet renner .Fisk ut de store krydder.
For saus:
1 stor løk ,hakket
Olje
1ss smør
1/2ts gurkemeie
1/2ts chili
1 1/2ts korianderpulver
1/2ts muskatblommepulver
1ss garam masala
1ss ingefør med hvitløk paste
Salt ,etter smak
4 tomater,uten skinn og finhakket
Ha olje i en stor stekepanne og stek løken til gylden brun
Tilsett ingefør, og hvitløk.Stek i 2-3 minutter.
Tilsett alle krydder,fres i 1-2 minutter.
Tilsett tomatene,og stek i 3-4 minutter på middels varme.Tilsett salt.
Tilsett kraften fra kyllingen over og la den kokes i 3 minutter.Til nesten alt væske er borte.
Tilsett kyllingen og bland alt sammen.
I en liten skål bland 1ss melk med litt orange farge(jeg hadde bare rød)
I en stor kasserolle ,ha 1-2ss olje og halvparten av risen.
Så kyllingen med sausen.
(jeg skulle blande resten av risen med farget så ha den over kyllingen men har glemt)
Ha resten av risen over ,farget og smør biter.Ha på lokk og la den står på laveste varme i 25 minutter.
Når retten er ferdig ta kyllingen av .Legg risen i et stor fat og ha over kyllingen og hakkede fersk koriander eller persille.
Serveres med Raita Her
Dere kan gjerne følge meg på Fb Her
Hva synes dere om Indisk mat?
#Indisk #biryani #tikka #ris #kylling
det så veldig godt ut =)
det så veldig godt ut =)
Maya Izabella: Tusen takk for det 🙂 ha en fin dag .
Maya Izabella: Tusen takk for det 🙂 ha en fin dag .