Korma er en Curry rett som lages i India ,Pakistan og andre land ,Korma består av kylling eller andre typer av kjøtt med tykk saus som lages av løk,krydder ,yoghurt,mandler eller cashew nøtter. Det finnes forskjellig varinater og ingredienser som man kan lage korma på og jeg har en gammel oppskrift i bloggen fra før.

Det er utsøkt smakfull med fyldig saus og mild smak 🙂 

 

Ingredienser: 4 personer

500g kyllingbryst,i små biter

2ss rapsolje

2 løk ,ca 300g i tynne skiver

1ts salt

15 cashewnøtter ,usaltede

2ts kokosmasse

1/2dl vann

2ss rapsolje

1 stor laubærblad eller 2 små

1 liten kanelstang

4 hel kardemomme

4 nellikspiker

15 hel sorte pepper

1/2ts gurkemeie,malt

1/2ts spisskummen,malt

2ts koriander,malt

1/4-1/2ts chilipulver,etter smak

3 hvitløksfedd med 3-4cm ingefær (de skal være i samme størrelse) i skiver

4ss naturell yoghurt

2 dl vann

1/2dl matfløte

1/2-1ts salt,etter smak

2ss friske koriander,hakket (spar litt til pynt)

I en dyp stekepanne eller kjele ha 2ss olje over middels varme ,tilsett løken med 1ts salt og stek under omrøring til den er gylden brun (ikke brenn løken da smaker bare bitter) så avskjøl litt.

I en morter ha hvitløken og ingefær med en knivsoddsalt 

Mos alt sammen og tilsett 1ss vann så mos igjen til du får en fin konsistens. Legg til side.

Ha stekt løken i en blender eller lignende og kjør til løkpure.

Tilsett kokosmasse,cashewnøtter og 1/2dl vann over løkpureen,

Kjør til du får en smidig kremet konsistens.

I samme stekepanne ha 2ss olje over varmen og varm opp,tilsett alle hele krydder,stek raskt i 1-2 min under omrøring.

Tilsett hvitløk og ingefær pure,stek i 2 minutter .

Tilsett gurkemeie og fres i 1 min så resten av krydder (spar litt av chili til slutt slik at det blir ikke for sterk) stek under omrøring i 1-2 min.

Tilsett yoghurt og bland sammen .

Stek under omrøring i 2 min.

Så ha pure av løk,cashew osv over 

Og bland alt sammen ,stek raskt i 1 min.

Tilsett 2dl vann og rør alt sammen,la den små koke til olje skiller seg ca 5-6 min.

Ha kyllingen over og bland sammen,kok opp og litt salt over ,la den små koke med lokk i 10 min. Rør engang eller to innimellom.

Tilsett fløte og koriander ,ha på lokk igjen og la den koke i 5 minutter til kyllingen er gjennom kokt. Smak til med salt og chili.

Om su synes at sausen er for tykk så bare tilsette litt mer vann.

Fiske ut hele krydder før servering eller mens dere spiser.
Serveres varm med litt koriander på toppen sammen med kokt ris ,eller nanbrød Her (har flere nanbrød oppskrifter som du finner i bloggen min) og raita Her

Facebook Her

#kylling #korma #nøtter #krydder #indisk #Alibabasmat