Kofta curry er indisk mat smaker er bare nydelig og kremet,og har kommer oppsikrift til retten 🙂

 

Ingredienser:

Til kofta

600g kjøttdeig

1 finhakket løk (press ut vannet fra løken )

1/2ss hvitløk,presset

1/2ss ingefær,revet

1ss krydder(Krydder heter Shan Kofra curry ,kjøpes i utlandske butikk)

1ss finhakket grønn chili

2ss persille

2ss yoghurt

1ts salt

 

Til saus

3-4dl vann

2 finhakket løk

1/2ss ingefær,revet

1/2ss hvitløk,presset

2 finhakket tomater

1 1/2ss tomatpure

4ss yoghurt

1dl rømme(kan sløyfes)

1dl fløte

3ss smør

2ts krydder(Kofta curry krydder,du får ta etter smak ,det er litt sterk )

1 1/2ts salt,etter smak

50g malt cashowenøtter eller mandler.

Bland kofta ingredienser godt med hendene og form til boller 15-20 stk og ha de i smurt form og stek i ovnen ved 200c i 20 minutter.

Ha smøret i dyp stekepanne og ha løken inn ,stekes 15 minutter på lav varm.Tilsett ingefær,hvitløk og krydder,

stek 2 minutter til og ha i tomatpure ,tomater,yoghurt , rømme og salt,la den små koke i 10 minutter .Tilsett vannet  og rør litt så ha i Koftaboller ha på lokk og la den små koke 10 minutter .

Ta lokket av og ha i fløte og malt cashowenøtter eller mandler og la den kokes 5 min uten lokk, til susen blir litt tykk smak til med salt og krydder.

pynt med litt hakkede koriander og fløte.

Serveres med nanbrødHer

Ha dere en fin kveld 🙂

Fb Her

#kofta #kjøttboller #indisk #karri #hjemmelaget