Knafeh er en slags kake som innholder veldig tynne pasta lagt av hvetemel ,maismel og olje. Ostekrem og hvitsirup.Finnes to type av knafeh fin og grov ,Kheshneh vetyr grov .
Den er veldig kjent i de fleste arabiske land ,og er veldig god og en gammel dessert.
Skal skrive ingredienser og måte å lage den sammen med bildene
Det trenger du
1 pakke kataifi pastry ,kjøpes i utlandske butikker.
Sånn ser ut inni ,tynne ,glatte ,myke og lange som jente hår 😀
Skjær den med kniv i biter.
Legg den i en form og dra dem fra hverandre med begge hendene..dekkes med plasfolje.
Trenger du 2ss ghee ,kjøpes i utlandske butikke,du kan bruke smør i stede for.
2ss smør
I en stekepanne ,varm smør og ghee.
Hell blandingen over de tynne pasta
Bland godt ,bruke begge hendene.
Jeg brukt 1ts rød farget pulver,du kan bruke oransje også.
Bland godt og dekk med plasfolje.
I en kjele ,ha 3dl fløte og på middels varme.
Tilsett 2dl melk og la den små koke i 3 minutter
Tilsett 500g mozzarella
Rør inn med visp til osten har smeltet.
Tilsett 1d melk med 2ss maizena
La den små koke på mens du røre innmellom,til det blir litt tykk 15 minutter.
Varm ovnen ved 180c.
Smør en form med litt smør.
Ha i formen halv parten av de tynne pasta .
Så ostekrem.
Så resten av pasta.
Ringle 1ss rose vann over.
Settes mitt i ovnen ,i 25 minutter.
Ta ut og skjær i store biter.
Hell over hvit sirup,finner du oppsikrift til sirup i bloggen Her
Eller du kan kjøpe en ferdig flaske med hvitsirup
Smakte himmels godt 🙂
Ha dere en fin dag 🙂
Facebook Her
#arabisk #kake #kenafeh #søt #godt #hjemmelaget
Så spennende.
Tror jeg har smakt det i Tyrkia, kjempegodt, men veldig mektig
Solvei Røsok:
Det blir veldig mektig hvis man bruker mye sirup og ghee,derfor jeg brukt ikke mye sirup eller ghee så man kan velge selv hvordan skal det være 🙂 men det er kjempe godt og enkelt .
Takk for din kommentaren 🙂