Det finnes mange oppsikrifter til kebab/shawerma i bloggen min som du kan se her
http://alibabasmat.blogg.no/1433760448_kebabtallerken_dner_k.html
http://alibabasmat.blogg.no/1420989989_kebabkjttshawarma.html
http://alibabasmat.blogg.no/1421074681_hjemmelaget_kebabpizz.html
Med hjemmelaget krydder og saus.I dag oppsikriften er enkel ,og trenger ikke lang tid for å lage kjøttet .Jeg brukt kun krydder og salt ,kjøttet er viktig at du velger den som kan stekes raskt som biff eller lignende.
Har brukt litt maismel har gul farget til deigen som gir pizza en deigen skorpe men du kan bruke bare hvetemel og det funker helt fint.Jeg brukt kun løk ,sopp og gul ost til pizza men du kan bruke hva du vil på pizza.
Ingredienser: 2-3 pizza
Kebab saus: http://alibabasmat.blogg.no/1415444687_hjemmelaget_kebabsaus.html
Pizzadeig:
4dl vann,lunkent
2 1/2ts tørrgjær
1ts sukker
2ss olivenolje
50g maismel(bruk hvetemel hvis du har ikke det)
1 1/2ts salt
450g hvetemel
Litt ekstra mel til utbaking
Kebabkjøtt:
Olje for steking
700g mørt kjøtt biff ,skjært i tynne skiver
2ts kebabkrydder http://alibabasmat.blogg.no/1414867096_hjemmelaget_kebab_kry.html
1ts salt
Saus:
1ss olivenolje
2 hvitløksfedd,revet
1ts oregano
1ts basilikum
2ss tomatpurre
1/2 boks hakkede tomater
1ts sukker
1ts balsamicoedikk
salt etter smak
4 sopp,i skiver
1/2 løk,i skiver
Gul ost
Mariner kjøttet med krydder og salt,Varm en stekepanne over høy varme med litt olje og stek kjøttet litt om gangen på begge sidene .Legg til side.Du kan skjære kjøttet i mindre biter .
Deigen:
I en bolle blande sammen vann ,gjær,sukke og oliven olje.La den står 10-15 minutter .
Tilsett 50g maismel og salt mens du elte ,så tilsette resten av hvetemel litt om gangen mens du elte til du får en myk og smidig deig (kanskje du trenger litt mer hvetemel ).Dekk med plasfolje og la den heve i 1 og halv time.
Saus :
I en kjele over middels varme ha olje så hvitløksfedd ,organo og basilikum stek raskt så tilsette tomatpurre ig hakkede tomater ,la den små koke i 5 minutter ,tilsette sukker og edikk.La den små koke 15 minutter til.
Varm ovnen på høyste varme(jeg har pizzastein inni) Kan kjøpes HER
Ha deigen på kjøkkenbenken og elt litt ,del til 2-3 boller og la den hvile med kjøkkenhåndkle over i 15 minutter.
Ta mel på kjøkkenbenken og dyp deigen i melet på begge sidere ,press deigen og forme litt så rist deigen godt fra melet.og streke diegen til midium str (jeg bruke bare hendene )
Ha litt mel eller maismel på pizzaspaden og ta pizzadeigen over(pizzaspaden kan kjøpe Her).Ha tomatsaus over ,ost,løk og sopp.
Stekes midt i ovnen i 4-6 minutter (eller til osten har smeltet og bunnen og kantene er stekt)
Ta pizza fra ovnen og ha kjøttet over , tøkede urter ,så kebab saus.
Facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts
#kebab #pizza #kjøttet #hjemmelaget
Hei.
Hvor store er disse pizzaene? Ca i diameter?
Er nettop ferdig med å lage kebabkrydderet, så gleder meg til å prøve den.
Åge: sorry for seint svar , ca 24 🙂 håper at den smakte som forventet . Mvh Ali