Varm sauser serveres mest ved siden av fisk og sjømat men kalde sauser synes jeg passer godt sammen med sjømat og det utrolig enkel å lage .

Har er en god saus med majones,dill,syltede agurker og yoghurt ,kjempe god og tar noen minutter å lage.

Alle ingrediensene skal være veldig finhakket..

Sausen passer også sammen med roastbiff og kjøtt

Ingredienser: 4 personer

2 eggeplomme,romtemperatur

1ts dijonsennep

2dl rapsolje

1ss presset sitron saft

8ss naturell yoghurt

3ss syltede agurker,finhakket

1ss purre den grønne delen,finhakket

1ss lake av syltede agurker

1ss frisk dill finhakket,eller ts tørkede dill

1/2ts kjørvel tørkede

1/2ts sambal oelek

1/2ts pepper,etter smak

1ts salt ,etter smak

 

Visp sammen eggeplommene med sennep

Så tilsett halv parten av olje i tynne stråler mens du visper kraftig til den tykner så tilsett presset sitron og pisk ,tilsett resten av olje i tynne stråler mens du vispe hele tiden .

Her har du klar majones

Ha yoghurt over og pisk godt

Så resten av ingrediensene ,rør alt sammen

Smak til med salt pepper og syre.

Utrolig godt og frisk i smak 🙂 

Vi hadde fiske kaker med poteter og revet gulrøtter sammen med sausen 🙂

Facebook Her

#saus #fisk #dill #yoghurt #gurk