En deilige kaker som laget av mel ,smør og rømme,smaken er nydelig og det er ikke noe sukker i deigen ,det er en butterdeig men lett å lage.Fyll er solbærsyltetøy som er litt syrlig men du kan godt velge en søt syltetøy sob du liker.Også du kan bruke nugatti eller lager du forskjellige fyll .

Tips:skal du ha litt søtere bunn så bruk 3ss melis sammen med mel.

Ønsker dere en fin dag og en god 17 mai 🙂

Ingredienser:

400g hvetemel

8g bakepulver

200g meierismør,i romtamperatur

2dl seterrømme

 

Solbærsyltetøy eller andre typer gjerne med tykk konsistens

Melis

Varm ovnen ved 180c.

 

I en bolle ha mel og bakepulver ,bland sammen.


 

Tilsett smør og smuldre sammen med begge hendene til smør har bland seg med melet.

Ha rømme over og kna deigen 

Til du får en smidig deig.Dekk med plastfolje og la den står på kjøkkenbenken i 30 minutter.

Ha litt mel på kjøkken benken å kjevle deigen til en stor firekant .Skjær kantene med en pizzaskjærer og del til fire like lange.Legg syltetøy i midten.

Og klem endene sammen .Gjør det samme til resten.

Snu deigen og skjær til biter ,det er viktig at den siden som du har klemt sammen er ned.

Legg de over en stekebrett med bakepapir.

Stek midt i ovnen ca 20 minutter .Avkjøl og strø med rikelig melis over.

De var kjempe gode med deilig solbærsyltetøy 🙂

Facebook Her

#kaker #syltetøy #Alibabasmat #smør #melis #17mai