Da var julen her igjen og dags for karameller! De er så enkle å lage samtidig så vanskelig å få de ordentlig.

Så her om dagen fikk jeg en mail fra Trybe. De inviterte til en kampanje om å prøve Celsius Whisk fra OBH Nordica.

Meldte meg på og tenkte at med denne så skal nok karamellagningen gå som en lek. Og her kommer resultatet 🙂


Du trenger :

3 dl fløte

150 g sukker

150 g smør

1,5 dl lys sirup

1 ts vaniljesukker

en klype salt


Ha alle ingrediensene i en kjele.

Så kommer tålmodighetsprøven. Jeg prøvde en annen teknik enn i fjor.

Gikk for en liten tykkbunnet kjele og relativt høy temperatur på plata. Men pass på så det ikke koker over.

Temperaturen gikk veldig sakte oppover først.

Men plutselig var den oppe i 118 og da tok jeg den av plata.

Helte den over i en smurt ildfast form.

Etter at den hadde blitt litt kaldere rutet jeg den opp med en kniv og satt den i kjøleskapet.

Når karamellen var helt kald brukte jeg en stekespade og delte opp karamellen og fordelte den på matpapir som jeg rullet sammen.

Dem ble gode og myke. Vil du ha hardere karameller så er det bare å koke den til en høyere temperatur.

Håper du lykkes også. God jul, følg meg gjerne på fb her